Лендич Аліна

2 курс, Лебединський фаховий медичний коледж імені професора М. І. Ситенка

Вчителька, що надихнула на написання – Нечваль Ірина Миколаївна

Моя країна майбутнього

Моя країна зараз вікує у складний час. У нас війна. Іде повномасштабне вторгнення, але все обов’язково закінчиться та буде мир в Україні. Завдання кожного українця, докласти максимум зусиль для розвитку своєї держави, щоб вона стала відомою, розвиненою країною світі, із високим рівнем освіти, медицини, економічного розвитку.

Розумна, талановита юнь – це надія будь-якої країни. Молодь, яка навчається, слідкує за новинами, багато читає, цікавиться історією, економікою. Адже розум – це запорука успіху. Ми повинні усвідомити, що для щасливого життя, потрібно пройти довгий шлях з перемогами та невдачами. Але він приведе нас до мирного життя у високорозвиненій Україні.

Освіта є основою всіх справ. Тому у новій країні потрібно підвищувати рівень освіти: збільшити мотивацію і заохочення до навчання як викладачів, так і студентів.

Зважаючи на перебіг нашого життя в останні роки, то значну увагу потрібно приділити змішаній формі навчання, додавши до навчального плану, такі проєкти, які б дали змогу зробити навчання не за кількістю предметів у плані, а за якісним показником.

Це дасть можливість здобувачам освіти вивчати предмети із задоволенням, а не просто для оцінки. Наша нова Україна зможе забезпечити молодь якісною освітою.

Звісно ж, нова Україна вилікує кожного свого громадянина. Медична допомога надаватиметься якісно. Талановиті, розумні спеціалісти, які люблять свою роботу, уже довели всьому світові, що в нашій державі готують висококваліфікованих медичних працівників.

У плані післявоєнного життя повинно гостро стояти питання пам’яті. На жаль, в Україні загинуло дуже багато захисників. Наш обов’язок – вшанувати пам’ять про кожного Героя, який віддав своє життя заради незалежності України. Уже сьогодні у війні з російськими загарбниками загинули майже 9 тисяч українських Героїв.

Після остаточної Перемоги в країні повинні з’явитися особливі місця, з проникливою архітектурою, які свідчитимуть, що ми шануємо і дякуємо. Це різні музеї, алеї, меморіальні комплекси, назви вулиць.

Активно діяти різні програми підтримки сімей загиблих Героїв та тих, хто одержав складні травми ‒ безкоштовне протезування, реабілітація, безкоштовні путівки на відпочинок. Крім цього, психологічний супровід людей, які його потребують, шляхом створення центрів, де за рахунок держави працюватимуть бригади висококваліфікованих психологів.

Сучасні репродуктивні технології дають можливість відтермінувати батьківство та зберегти свій біоматеріал перед такими випробуваннями, як хвороба чи війна. Окрім того, замороження сперми дає чоловікові шанс стати батьком після смерті, а жінці народити дитину від загиблого чи померлого партнера. Йдеться про так звану кріоконсервацію – замороження сперми та яйцеклітин військовослужбовців. Дана технологія допоможе Україні знизити ризик демографічної кризи.

Важливим етапом щасливого майбутнього є відбудова домівок та міст. Було б правильно під час побудови нового будинку створення комфортного бомбосховища у кожній квартирі, що буде безпечним для людини: із надійним захистом від уламків, добре працюючою вентиляцією, з опаленням, водою, запасом харчів, медичними препаратами та зв’язком для отримання важливої інформації. Хто, як не українці, зрозуміли наскільки це важливо.

Я вірю, що саме так і буде. Наша Україна неодмінно розквітне. Більше ніколи ми не будемо байдужими до свої держави. Наш народ показав, що будує краще майбутнє. Віра та наполегливість обов’язково допоможуть досягти найвищої мети – мирна Україна.