39-річний рятувальник Юрій Клименко загинув 5 вересня 2022 року від російського артилерійського обстрілу селища Золочів на Харківщині. Юрій повернувся зі зміни та пішов у гараж ремонтувати авто – саме туди поцілив ворожий снаряд. Поряд з Юрієм загинув також його тесть Сергій Сметанік.

Це була прекрасна сім'я, в якій панували любов та злагода

«Юрій з коханою дружиною Юлією виховували довгоочікуваного синочка. Це була прекрасна сім'я, в якій панували любов та злагода, – розповідає теща загиблого Лариса. – Юрій був гарним сином та зятем, турботливим чоловіком і люблячим татом. Допомагав усім і завжди. Налаштовував нас лише на позитив. І дуже чекав, що скоро буде перемога України у війні».

Юрій працював пожежним-рятувальником. Колеги пригадують його хорошим фахівцем та порядною людиною.

«Він товаришував з усіма, в роботі був безвідмовним. Це болюча втрата і для рідних Юри, і для нашого колективу», – сказав Віктор Гарбуз, заступник начальника управління – начальник ВЦЗ та ОНПР Богодухівського РУ ГУ ДСНС України.

«У 2005-му ми почали працювати пожежними-рятувальниками в Харкові. Сім років пліч-о-пліч трудилися в одному підрозділі. У 2012-му разом з Юрою перейшли працювати до 52 ДПРЧ. Відтоді він був водієм пожежно-рятувального автомобіля. В колективі мав високий авторитет. Був досвідченим рятувальником, ділився знаннями з молодими спеціалістами. Хоч Юрій обіймав посаду водія, але під час критичних ситуацій завжди допомагав хлопцям гасити пожежі. Дуже шкода, коли у вічність відходять такі люди. Для нашого підрозділу це велика втрата. Юрій був нашим добрим другом, кваліфікованим, відповідальним співробітником і дуже хорошою людиною», – сказав Олександр Коваль, начальник 52 ДПРЧ 5 ДПРЗ, безпосередній керівник загиблого.

У Юрія Клименка залишилися дружина, син та мама.

Історія з instagram каналу Victims of russia.