51-річна Тетяна Носкова загинула 17 квітня 2022 року в селі Довжик Богодухівського району на Харківщині. Тетяна поралась біля теплиці, коли почався ворожий артилерійський обстріл.

Миттєва смерть, потрапило в аорту

«Близько 15:00 мешканці села Довжик почули прильоти. Хати ходором ходили. Ми кинулися до мами, щоб бігти разом ховатися в погріб, а вона нерухома лежить біля виходу з теплиці, в грудях – осколок величезного розміру... Миттєва смерть, потрапило в аорту... – згадує син Владислав Носков. – Клятих снарядів того дня прилетіло в село десь три. Оселя батьків – від епіцентру падіння 600-700 метрів. Осколок був один в нашій стороні. І не пошкодило нічого: ні дім, ні гаражі, ні теплицю, ні господарчі будівлі, але влучив прямо в нашу дорогу людину».

Тетяна була родом із селища Нова Покровка, за фахом – пекарка-кондитерка. Останні роки працювала в лікарні молодшою медсестрою. Усе життя багато працювала біля власного господарства.

«Мама жила заради дітей, допомагала нам з власним житлом та ремонтами... Все віддавала. Жила мріями – аби не тримати худобу, не працювати так багато на городі. Хотіла нову зачіску…», – каже Владислав.

«Мама Таня була найкращою свекрухою. Завжди дасть пораду, завжди допоможе. Вона не думала про себе, для неї найголовніше було, щоб ми були щасливі. Нам її дуже не вистачає», – додала невістка Анна.

Подруга Валентина Дьякова згадує Тетяну доброю, не конфліктною і дуже працьовитою людиною. Сім'я Носкових мала худобу, декілька городів, на ринку продавали молочні продукти та вирощену городину.

«Боляче, що життя Тетяни виявилось дуже коротким. Таких, як вона, більше немає», – сказала подруга.

У Тетяни Носкової залишилися чоловік, мама, свекруха, син, донька, невістка, зять та троє онуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.