Дзюрбас Вікторія

12 клас, Запорізька школа-інтернат №1

Вчителька, що надихнула на написання: Мірніченко Наталія Миколаївна

Конкурс есе "Моя Україна майбутнього"

Мир для мене - це спокій, гармонія, свобода. Це важливо завжди. Особливо ми стали це цінувати під час війни и проводити більше часу з рідними та  друзями. 

Мир для людей - це можливість жити повним життям, працювати, ростити дітей і не боятися за життя своє та своїх близьких. Тому мир – це найцінніше, що тільки може бути.

Так якою ж я бачу Україну в майбутньому? Європейською, незалежною, сильною, демократичною, прогресивною, заможною, мирною країною. Звичайно ж, Україна й сьогодні велика  держава і вона це доказує всьому світу з 24 лютого 2022 року, але, як і в будь якій іншій країні, є те, що треба змінювати. Одне із того, що я хочу бачити в своїй країні в майбутньому – це країну без стереотипів та упереджень, ми повинні пам'ятати, що в першу чергу ми є люди, і це нормально, коли люди різні! Також в майбутньому хотілося бачити нашу країну без дискримінації, жорстокості та обмежень до певних людей, щоб люди мали повагу один до одного, щоб не осуджували. Ще хочеться бачити в майбутньому  популярність наших українських брендів, що про них знав весь світ.

Зараз в такий час дуже важливо, щоб люди розуміли важливість нашої культури! Українська культура потребує дуже великого розповсюдження та просування. Також важлива допомога нашим захисникам і захисницям, наша допомога – крок до перемоги! Треба обов'язково розуміти – що зараз не прості часи, що і від нас залежить подальша доля. Розуміння цього починається в серці кожного з нас. Тому розпочати пропоную з себе, працювати за для величі нашої країни, творити майбутнє для нашої країни, бо кожен з нас є частиною України.

Що я найперше хочу зробити після перемоги України: лягти на землю і дивитися у небо цілий день, насолоджуючись мирним небом, цілу ніч гуляти рідним  містом з близькими  людьми, хочу об'їздити всю країну і саме найважливіше – радіти кожному моменту життя!