18 березня 2022 року російські військові обстріляли багатоповерхівку на проспекті Металургів, 117 у Маріуполі. Від влучання снаряду загинув 75-річний Євген Бондарев, його старша донька Юлія й онук Євген.

Тіла загиблих згоріли, їх розчавило плитами

Євген Бондарев народився у Краснодарському краї РФ. Коли був ще дитиною, сімʼя переїхала до Маріуполя. Вищу освіту за спеціальністю інженера-механіка здобув у Приазовському державному технічному університеті. До виходу на пенсію працював керівником цеху та директором підприємства «Азовзалізобетон». Колеги поважали Євгена. Він мав багато друзів.

Із початком повномасштабного російського вторгнення в Україну Євген із дружиною Валентиною переїхали з Лівобережного району Маріуполя на проспект Металургів, 117 – до квартири старшої доньки Юлії, яка мешкала там з сином. Перед цими подіями 75-річний чоловік переніс операцію на серці й спускатися в укриття не міг.

18 березня 2022 дружина Євгена, Валентина, не була в помешканні доньки – вона пішла до їхнього з чоловіком дому на лівому березі, щоби взяти ліки.

Євген із донькою та онуком саме були в квартирі, коли в багатоповерхівку на проспекті Металургів поцілив снаряд. Він пройшов через дах та 9-й поверх і дістався 8-го – саме там перебувала родина. Тіла загиблих згоріли, їх розчавило плитами.

«Завдяки татові ми завжди відчували себе захищеними. Він був «центром тяжіння» нашої родини. У шлюбі з мамою прожив майже 52 роки. На роботі був талановитим організатором. У житті часто знаходив цікаві інженерні рішення, які сам реалізовував. Створив багато проєктів в агропромисловій та будівельній галузях», – розповіла про батька молодша донька Ольга Коншина.

У Євгена Бондарева залишилися дружина Валентина, донька Ольга та троє онуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.