49-річний Олександр Спільник загинув проти ночі 13 червня 2023 року в Кривому Розі на Дніпропетровщині. Російські військові обстріляли місто, влучивши у склад бутильованої води та багатоповерхівку. У житловому будинку, де мешкав Олександр, здійнялася пожежа. Він не зміг врятуватися із охопленої вогнем квартири. Загалом ворожа атака Кривого Рогу тієї ночі відібрала життя 13 людей.

Ми тоді не знали, що це була остання зустріч

«Це чоловік моєї двоюрідної сестри. Він був душевною людиною, усім допомагав, був веселий і життєрадісний. Завжди зателефонує, розпитає про дітей, про новини. Він важко переживав цю війну, за станом здоров’я не зміг піти на фронт. У квартирі вони були з дружиною, вона вижила, встигла вискочити з вогню», – сказала родичка загиблого Людмила.

Олександр народився у Кривому Розі. Навчався у Криворізькій гімназії №60. Служив в армії. Був вправним теслею й механіком. Любив собак. Працював у Криворізькому центрі професійної освіти металургії та машинобудування.

«Він був доброю, миролюбною людиною. Дуже любив свою родину, онука, якому всього три роки. Любив тварин. Ми часто зустрічалися на дачі, за родинним столом. У неділю перед вибухом випадково перетнулися на ринку, поговорили про дітей та онучат, побажали один одному миру. Ми тоді не знали, що це була остання зустріч. У нього мав бути 50-річний ювілей, планували відзначати. Він хотів жити і виховувати онучат», – сказав Дмитро, родич Олександра.

У загиблого залишилися дружина, донька, онук та інші рідні. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.