Шевченко Дар’я, учениця 9 класу Чорнявського ліцею з дошкільним відділенням, початковою школою та гімназією Леськівської сільської ради Черкаського району Черкаської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Береза Ліна Володимирівна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна! Моя! Єдина і неподільна! Від Сходу до Заходу, від Півночі до Півдня! Мирна, незалежна, квітуча та вільна. З прекрасним блакитним небом, якого більше ні в якій країні не знайдеш, бо в нас воно особливе. Зі свіжим, легким, пахучим повітрям, що відчуваєш з кожним своїм подихом. З безмежними просторами, найкращими краєвидами, які споглядаєш від свого народження. З розвиненою інфраструктурою не тільки міст, а й сіл.

І головне – мирна, щоб можна було не боятися засинати і прокидатися вранці, спокійно відвідувати школу, не чути звуків сирени, не ховатися в укриттях, безпечно почуватися вдома.

Такою я бачу свою Батьківщину, де я народилася, зростаю, вчуся, живу з любов’ю в серці до України. А для того, кого й справді любиш, бажаєш тільки найкращого. Майбутнє нашої неньки України напряму залежить від нас, від покоління, яке зазнало війну, побачило, скільки горя принесли чужинці на нашу землю.

Та ми все відновимо, відбудуємо ще краще, ніж було. Нашого завзяття не відібрати.

Мені дуже хочеться, і я вірю, що так буде, щоб українці нарешті зрозуміли, що наше – це не тільки моя хата, моя машина, мій двір, а наше – це вся наша земля, за яку заплачено кров’ю наших найвідважніших, найхоробріших, найкращих воїнів-захисників, мирних громадян.  Мені хочеться, щоб у майбутньому люди стали добрішими, чеснішими, нетерпимими до брехні та зла, щоб зникла жадібність і ненажерство за рахунок інших, адже українці завжди славились добротою, розумом, працьовитістю.

І я вірю, що зійде українське сонце на голубому небі і засяє над добрими, чесними та трудолюбивими українцями.

Найбільше бажання зараз – якнайшвидша Перемога над ворогом. Хочеться сьогодні, зараз, тепер почути це довгожданне всіма українцями слово «Перемога!». А потім плакати від радості і щастя, що зло нарешті покаране. Плакати від горя, яке зазнали мільйони українців. Плакати, що вижили… І радіти за щасливе майбутнє.