Куповець Антон
Комунальний заклад освіти "Міський юридичний ліцей наукового спрямування при Університеті митної справи та фінансів" Дніпровської міської ради
Вчитель, який надихнув на написання есе: Довга Світлана Василівна

Чому бути українцем - це моя суперсила?

Я народився в Україні, і пишаюся своєю національною приналежністю. Бути українцем означає стати частиною великої та багатої культури з тисячолітньою історією. Також статус українця надає змогу спостерігати, бути частиною героїчної боротьби мого народу за свободу та незалежність і вірити в майбутнє України як успішної та демократичної держави. Громадянство української держави надає мені силу та впевненість у собі, а разом з цим почуття належності до чогось важливішого. Це добре живить мою надію на майбутнє.

Український народ відомий своєю силою духу. Ми пережили багато випробувань у своїй історії, але завжди знаходили в собі сили, щоб продовжувати боротьбу за власну едентичність.

На шляхах історії в нас була боротьба проти польської шляхти, російських царів, радянського режиму. І не дивлячись на це, ми, українці, продовжуємо боротися за свою свободу і незалежність сьогодні.

Сила духу - це моя суперсила. Вона дає мені можливість впоратися з будь-якими труднощами, що можуть виникнути на моєму шляху. Така річ надає впевненість у тому, що я зможу досягти своїх цілей.

У якості прикладів сили духу нашої держави можна назвати ось такі події:

У 1932-1936 роках мільйони українців загинули від Голодомору, але українці не зламалися. Мій народ продовжував боротися за своє життя і майбутнє своєї країни.

У 1991 році було проголошено вихід України з Радянського Союзу та її незалежність. Таке рішення було нелегким, проте країна була готова до нього. Бажання жити у вільному і демократичному суспільстві було неймовірно великим.

У 2022 році Росія зробила повномасштабне вторгнення на територію нашого рідного краю. Українські війська та народ відважно тримають оборону проти російських загарбників. Збройні сили та цивільні люди захищають свою країну і свою свободу.

Я вірю в майбутнє України. Не абияк сподіваюся, що ми станемо успішною та демократичною державою. Вважаю, що Україна буде гідною спадкоємицею своїх славних предків. Ця віра - це також моя суперсила. Вона дає мені надію на майбутнє. Надає мені сили працювати над тим, щоб зробити її кращою країною. Будучи українцем, я відчуваю себе сильним, впевненим і надійним. Я вірю в майбутнє тут. Знаю, що ми зможемо досягти великих висот.

Поза міцністю духу та вірою в майбутнє, я вважаю, що бути представником української культури означає також мати відчуття гумору, працьовитість та співчуття.

Українська громада славиться своєю здатністю сміятися, навіть у найважчих ситуаціях знаходити вихід. Ми не боїмося жартувати над собою та іншими, і це допомагає нам зберігати надію в найтемніші часи.

Українці відомі як трудолюбивий народ, завжди готовий до наполегливої праці, щоб покращити своє та своїх близьких життя. Ми не боїмося важкої роботи. Яскравим прикладом слугують доглянуті лани, засіяні пшеницею, навіть у важкий час війни.

Також український народ прославляється своєю гостинністю та співчуттям. Ми завжди готові допомогти тим, хто цього потребує, і високо цінуємо родинні та дружні стосунки.

Ці якості становлять частину моєї суперсили, роблять мене міцним, впевненим та надійним, допомагають досягати своїх цілей та робити світ кращим. Я пишаюся своєю українською належністю, і вважаю, що це робить мене особливою людиною.