Крутуха Катерина, учениця 9 класу Красноградського ліцею № 5 Красноградської міської ради Харківської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Ягубова Світлана Сергіївна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Українська нація протягом своєї історії стикалася з численними викликами, але завжди виходила сильнішою та витривалішою. Від руйнівних наслідків війни до політичних потрясінь та економічної нестабільності Україна вистояла й продемонструвала світові незламність духу свого народу.

 Наша нація справді незламна, бо, попри всі негоди, всі ці трагічні сторінки в історії лише зміцнювали наш дух.

Ще з самого початку наш народ винищували, намагалися позбавити історії, відібрати й приписати наші заслуги іншим. Ця боротьба за свободу і незалежність, що продовжується і зараз, стала популярною темою творів різних митців, попри роки різниці в створенні.

Стійкість нашої країни – є джерелом натхнення та свідченням важливості національної гордості. Вірші наших авторів, хоч і демонструють красу нашої землі, сімейних цінностей, любові, але за собою можуть нелегку долю авторів.

Тяжке минуле і та сама боротьба вже стали своєрідною рисою українських письменників і поетів, одразу після згадки якої, на думку спада Тарас Шевченко, Іван Франко та інші. Основною проблемою для багатьох поколінь письменників була мова, а саме заборона української мови, бо висловлювати власну думку іншим шляхом було доволі небезпечно.

На мою думку, одне з найжахливішого це те, що подібні відвойовування права на свободу творчості та національної мови були не так давно, як здавалося. Ще сімдесят років тому шістдесятники йшли проти радянського режиму на захист нашої культури.

На жаль, боротися доводиться і зараз, але я дуже пишаюся своєю батьківщиною, нашим народом, мовою, захисниками. Нам всім потрібно залишатися такими ж незламними й дружніми, щоб наблизити перемогу, бо вже те, що ми українці – наша суперсила.