Фоміна Марія

Учениця 9-Б класу Красносільського ліцею

Вчителька укр. мови та літератури Шестопалова Марина Володимирівна

"Моя Україна майбутнього"

   У кожної людини на землі є своє рідне місце. Для мене такою місцевістю є Україна. Моя країна майбутнього – це прекрасна та забезпечена держава. Її поважають і цінують не лише в Європі, а й у всьому світі. Сюди без перепон та з великим задоволенням приїжджають у справах та відпочити громадяни з сусідніх країн. Людей приваблюють чисті повітря та вода, мальовничі краєвиди та дбайливо збережені історичні пам’ятники.

   Я думаю, це буде країна, насамперед, без страху. Де ніхто перелякано не озирається, очікуючи чергового «нападу» у транспорті чи в установах, де люди ходять і вільно дихають, де всюди, чи в мегаполісі, чи в маленькому містечку, чи в селі - можна крокувати впевнено, не боячись крадіїв та хуліганів. І просто посміхнутися перехожому на вулиці, не мислячи, що хтось щось не те про нас подумає.

   Україна майбутнього у моїй мрії є прекрасною, всебічно розвиненою державою. І люди в ній чудові, вільні та творчі на роботі, запальні та підприємливі у навчанні, доброзичливі, відкриті до спілкування у будь-якій ситуації. Аналізуючи твори українських письменників, можна згадати, що доброзичливість та гостинність –  це невід’ємні якості українців. Споконвіку, саме українці завжди згуртовано все робили, ніколи нікому не відмовляли у допомозі, якщо виникали якісь проблеми чи відбувалися свята, то щедріших за наш народ не знаходилося. Це доводить історія багатьох поколінь незламних українців.

   Я вірю, що в українців майбутнього буде можливість перемагати всі негаразди, можливість бути щасливими, можливість забезпечити своїх дітей усім найнеобхіднішим для кращого майбутнього, можливість ніколи не чути про війну чи якісь інші страшні катаклізми, які можуть зробити наше життя похмурим. Можливо, я дуже багато мрію, змальовую майбутнє надто ідеальним, але інакше ніяк, нам не залишається зараз нічого іншого, як просто сподіватися на скоріше вирішення даної ситуації та повернення всіх до звичайного, але ще більш яскравішого, насиченого чудовими подіями  життя.

Кожен мешканець нашої держави має невід’ємне право бути щасливим, вільним, жити у своє задоволення на вільній від усякої нечисті землі.

   Для того, щоб досягти такого рівня, потрібно дуже багато працювати, переймати провідний досвід інших країн, постійно удосконалювати та розвивати свою державу, не думаючи, що все само собою налагодиться. Якщо сподіватися на краще та невтомно діяти, то і майбутнє нашої країни стане набагато кращим! Якщо сидіти, склавши руки, даремно чекаючи допомоги, сподіваючись, що за нас все зробить хтось інший, то з такими поглядами на життя ми далеко не підемо, бо самостійно, своїми ж руками, знищуємо все те, що століттями створювали, збагачували, розвивали, зберігали наші пращури.

Потрібно жити так, щоб не соромно було дивитися в очі своїм нащадкам, щоб на їхні претензії можна було гордо відповідати, що ми зробили все для того, щоб покращити стан своєї країни всіма можливими способами.

Україна майбутнього дійсно буде відомою країною, яка довела усьому світу, що справжніх українців не можуть зламати жодні негаразди. Якщо ми намагатимемося досягати поставлених цілей, то наші нащадки і надалі з гордістю носитимуть славне звання українців, прославлятимуть свій народ та країну в усьому світі, щоб жодна нечисть не могла навіть подумати про те, що нашу землю можна захопити.

Так, українці – дуже щирі, щедрі, доброзичливі люди, але під час різних негараздів наш народ, як єдине ціле, стає на захист інтересів своєї землі, розуміючи, що якщо цього не зробити, то страждатимуть всі: від маленької мурашки до старого дідуся.

В першу чергу, все залежить саме від наших суджень. Якщо ми думатимемо, що далі буде ще гірше, то хіба з таким настроєм може налагодитися наше життя. Якщо ж завжди жити на позитиві, то й однією лише думкою можна буде знищити весь поганий настрій у оточуючих нас людей. Від таких негативних людей взагалі потрібно триматися подалі, щоб не погіршувати свій душевний стан, не засмічувати свою ауру, а просто жити та насолоджуватися кожною хвилиною, проведеною на природі, у колі друзів і рідних.

   Після закінчення війни Україна знову зацвіте різнокольоровими фарбами, настане мир і спокійне життя. Давайте разом збережемо нашу державу, примножимо її багатства, забезпечимо всім необхідним для життя, щоб  справжні українці могли ще більше пишатися своєю країною, а ті, хто виїхали за кордон, нехай просто заздрять нашому щастю – жити на вільній землі.

   Україна - країна вільних людей!