Вітріховська Єлизавета     

Дніпровський ліцей № 81    

Чому бути українкою – це моя суперсила

Я народилася та виросла в Україні і я є українкою. Тут проживають мої батьки та друзі, і саме тут відбулися всі значущі події мого життя. Тому я пишаюся своєю належністю до української нації.

Наша країна - це незалежна демократична держава, розташована в самому серці Європи. Навіть якщо ми не є найбагатшою або найрозвиненішою країною, я все одно вважаю Україну найчудовішим місцем на Землі. Бо наше головне багатство – люди – супергерої та супергероїні.

Україна – гостинна країна: до нас потоком із великим задоволенням їдуть люди з сусідніх країв, як для вирішення своїх бізнесових справ, так і для відпочинку. Бо у нас є велика історична спадщина та  розвинена культура. Україна вражає різноманітністю своїх природних ландшафтів та архітектурних пам'яток. У нас можна знайти гори, безмежні степи, мальовничі села з захоплюючими краєвидами, затишні маленькі містечка та жваві потужні мегаполіси. Ми раді вітати всіх, хто йде до нас із добром.

Окрім надихаючих пейзажів, Україна має надзвичайно складну і героїчну історію. Протягом багатьох століть численні завойовники приходили на нашу прекрасну та плодоносну землю, щоби захопити її та поневолити мій народ. І кожну хвилю загарбників зустрічали українські супергерої: Святослав Хоробрий, Ярослав Мудрий, Дмитро Байда-Вишневецький, Богдан Хмельницький та мільйони тих, чиї імена історія до нас не донесла.

І кожну хвилю загарбників прийняла наша благодатна земля. А народ мій є, народ мій завжди буде…

Чисельні народні пісні, легенди та перекази зберігають пам’ять про минулі героїчні часи, коли славетні наші предки боронили волю народу та святу землю Батьківщини. «Зажурилась Україна, бо нічим прожити…» Хто міг би подумати, що слова цієї пісні знову надихатимуть у ХХІ столітті наших безстрашних супергероїв?

«Годі тобі, пане-брате, гринджоли малювати,

Бери шаблю гостру, довгу та йди воювати!

Ой ти станеш з шабелькою, а я з кулаками,

Ой щоб слава не пропала проміж козаками!»

Я обожнюю нашу українську мову! Вона надзвичайно гармонійна, мелодійна, виразна, захоплива, чуттєва, солов’їна! Мова надає нам можливість повністю висловити себе, вона є не лише нашою особливою рисою, завдяки якій ми проявляємось як окремий народ і самостійна нація. Втрата мови означатиме втрату унікального світогляду, культурної спадщини, а найголовніше - свободи.

Наша мова – це серце, це життя. Вона запалює і надихає, вона заколисує і втішає, дарує надію другові і плекає гнів на ворога. Наша мова – це моя суперсила!

Зараз, моя рідна країна переживає найважчі часи. Проте, я вірю, що наша нація супергероїв зможе подолати всі труднощі та перемогти. Тому кожен українець повинен знайти у собі сили, аби здобути перемогу, щоб у нас було майбутнє.

Україна має велике значення для мене, тому я допомагаю своїй країні і роблю все, що можу, для нашої перемоги. Я здобуваю освіту в школі і розумію, що це важливо для майбутньої України. Я докладаю максимум зусиль, щоб навчатися якомога краще, бо це мій внесок у розвиток нашої країни.

Кожна краплинка має значення, з краплинок складається океан і я впевнена, що кожна людина може віднайти власну суперсилу. Я маю надію, що разом ми зможемо зробити Україну кращим місцем для нас і наших нащадків.

Я переконана, що в майбутньому, наша країна процвітає, а її населення вже забуло про те, як важко жити на невелику пенсію чи мізерну заробітну платню. Наша Україна перемогла і розквітає, а народ з піснею розбудовує вільне та гідне життя. Бо любов до рідної землі є непохитним, беззаперечним емоційним зв'язком, який виникає у серці людини ще з дитинства. А віра та наполегливість є ключем до досягнення найважливішої цілі – миру для рідної країни.