Гавриловець Анастасія

8-а клас, Олевський ліцей №3

Вчителька, що надихнула на написання – Кравчук Марина Вікторівна

Чому бути українкою – це моя суперсила!

Моя суперсила в тому, що я українка, а Україна для мене – понад усе. Я народилася та проживаю в цій державі і мої рідні також. Я горджуся своїм корінням та мовою, яка розповсюджена на весь світ. Можливо вона не така велика, як інші держави, але вона моя рідна.

Тут я почуваюся захищеною та маю право на вибір. Моя рідна Україна є вільною, незалежною та демократичною країною.

Вона славиться тим, що має розвинену культуру та багата на прадавні історії, які можна читати в літературі або передивлятися в фільмах раз-по-раз. В ній є дуже гарні міста і села, краєвиди яких захоплюють своєю красою та історичними пам’ятками. Як писав наш видатний український письменник Тарас Шевченко «Заповіт», де він висловлює свою любов та дорожить країною. Письменник просить, що коли його не стане, щоб поховали тіло на рідній Україні. Я також розділяю його думку, де б я не була, в якому куточку світу, я завжди буду гордитися своєю державою.

Незламність духу українського народу в тому, що на даний час в Україні йде війна і дуже багато міст постраждали від російської агресії. І не зважаючи на всі ці події, попри біль та тривогу, ми вистоїмо і не скоримось не зважаючи ні на що. А наша культура буде процвітати та ми й надалі будемо прославляти її словами нашої рідної мови, нашою літературою, вчинками та на живому прикладі. В Україні є багато містечок, історією яких можна захоплюватися, кожним їхнім куточком. Наприклад, у Карпатах, що славиться своїми горами та лісами. Згадуючи ліси Карпат пригадується лиш одне слово – велич. Або, ще як розповідають наші письменники, які створюють нові українські традиції та символи: Оксана Забужко, Людмила Горова та ще багато письменників, філософів, які доносять українське слово на весь світ.

І це тільки один куточок України. Ще, для прикладу, на сході України є Азовське море, яке зливається з сонцем і є найдрібнішим з усіх морів світу та саме віддалене на землі від будь-якого океану, а ще в ньому водяться дельфіни. Також на півночі моєї держави розташоване одне з десяти природніх чудес світу «Кам’яне село» і за легендою воно утворилося так: колись у село прийшов бідний чоловік і попросив у селянина шматок хліба та води, а тей відмовив, сказавши, що йому ніколи. Та коли бідняк вийшов із села ні з чим, то воно закам’яніло. Кажуть, що то був Господь. А на камені й дотепер залишився його слід. Я теж відвідувала «Кам’яне село» і бачила ті височезні камені і слід Бога. Це декілька легенд та історій нашого краю.

На даний момент я навчаюся у 8-А класі і для перемоги ми з усім класом збирали нашим військовим речі, їжу, смаколики, малювали малюнки, щоб хоч якось підтримати наших хлопців. А ще всім ліцеєм, де я навчаюся, постійно проводимо благодійні ярмарки і всі вилучені кошти передаємо на Збройні Сили України.

Мої рідні також не стояли осторонь, неодноразово носили продукти в пункти прийому для ЗСУ та донатили і продовжують це робити. Я вірю всім серцем та душею, що скоро буде перемога. Ми сильний та мужній народ України. Слава Україні – Героям слава! Слава нації – Смерть ворогам! Україна понад усе!