Сікорська Анастасія, 11 клас
ДНЗ "Немирівський професійний ліцей"
Вчитель, що надихнув на написання есе: Толмачова Наталія Костянтинівна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна майбутнього – це чисте небо та спокійне життя без війни.

Що означає для мене мир? Цікаве запитання на яке я маю відповідь, насамперед це те, що чекає весь народ із початку війни. Для мене це повернення мого батька та родичів із служби, а для інших когось з рідних. Цю подію чекають найбільше, як маленькі діти так і люди старшого віку, адже мир – кінець війні, яка так усім набридла. Коли настане цей довгожданий момент увесь наш народ буде на сьомому небі від щастя. Діти зможуть спокійно бавитися під чистим небом України, а дорослі займатися своїми справами без повітряних тривог. Також не бути чути гучних вибухів та літання дронів і ракет, а люди, які змушені були на довгий час покинути свої домівки, нарешті повернуться у рідний куточок. Боляче звичайно ж за тих, чиї домівки безжалісно зруйнували росіяни, але я свято вірю і буде мир... І вишні зацвітуть. У рідному моєму краї. Лелеки добру звістку принесуть: «Кінець війні, ми ворога здолали!».

Ми так чекаємо про довгождану перемогу ще з перших днів війни. Саме я буду пишатися нашими людьми, які усе робили заради цього. Ці люди – стали героями, завдяки яким ми можемо жити, навчатися і мати надію на наступний день, а не жити у ярмі під російським чоботом.

А ще, мені б так хотілося, щоб усе пережити було страшним сном, де усі ті хто загинули від рук загарбників – воскресли, але серце розривається що багато чого ми уже не змінимо ніколи..

В моїх думках Україна майбутнього – це зовсім нова країна, у якій панує спокій і щастя, де немає підлості зла і зрадників. Також це відновлені міста і невипалена земля, веселий дзвінкий сміх дітей і щебет птахів. Разом з тим – це пам'ять народу про те, що ми уже ніколи не зможемо забути і пробачити. Ось така на мою думку буде наша країна тиха і життєрадісна.

Отже, війна показала усім, що наш український народ – незламний. Ми та нація, яка ніколи не здасться нікому. Тільки таке непереможне майбутнє я бачу для своєї рідної країни.