Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Маля

«Дитину ніхто не вчив, що треба падати на землю, але вона це знає»

переглядів: 524

Я весь час проживаю у Красногорівці, навіть під час війни нікуди не виїжджала. У мене чоловік інвалід третьої групи, є шестирічна дитина. Все було чудово, але на початку війни я втратила роботу.

Пам'ятаю перший день. Я була в пекарні, працювала у ніч. 11 липня 2014 бомбили Мар'їнку, і я все це бачила. Я працювала в Красногорівці, але це близько розташовані міста, тому все було чутно і навіть видно. Частково постраждав наш будинок. Міна впала прямо біля воріт. Дитині ще не було року. Поранило сусідів поряд.

Довгий час не було води, зараз вона є, але брудна і її неможливо пити. Газу немає, тепер доводиться топити вугіллям та дровами, які треба купувати. Ми живемо під Донецьком, у нас приватний будинок та лінія фронту проходить недалеко.

Це ненормально, коли виходиш із дитиною на город і свистять кулі. Або коли однорічна дитина падає на землю, а поряд бомбять. Перші слова дитини мають бути «мама» та «тато», але ніяк не «бах-бах». І він розуміє, що треба падати на землю, хоч його ніхто не вчив.

Було трохи легше, коли ми отримували гуманітарну допомогу. Я тільки народила, роботи не було і ще виплат не було на дитину, а чоловік отримував лише мінімальну пенсію. У нього третя група працювати не може, тому що у нього був інсульт. Ми отримували продуктову та грошову допомогу.

Мрію, щоб закінчилася війна і настав мир, щоб я не боялася водити дитину до школи, коли вранці так бомбардують, що чути навіть у приміщенні. Відводжу дитину, їду на роботу і боюся, бо до школи було влучення та зруйнували половину будівлі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода здоров'я перший день війни їжа Обстріли Мар'їнки
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій