Семашко Віталіна

9 клас, Комунальний заклад "Гейківська гімназія" Лозуватської сільської ради

Вчителька, що надихнула на написання – Резнік Маргарита Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна…Чудова, прекрасна,неповторна…У світі немає іншої країни , яка б була схожою хоч тріщки на мою . Я не маю на увазі природні ресурси, розвинену економіку, культуру і т.п. Для мене найдорожчий той порух душі і серця , що спонукає до розуміння твердості,непохитності моєї держави, її незламності віри в майбутнє.

Моя рідна ненька – Україна зараз переживає досить тяжкі часи. Сум і біль огортає кожного відданого своїй Батьківщині українця. Заміновані поля, ліси, зруйновані міста і села, понівечені пам’ятки культури, величні будівлі – символи багатьох міст. Ще багато чого можна перелічити , що по-особливому ранить і хвилює нас.

Страх, розчарування, зневіра? Ні, це не про нас , українців. Ми мужня, відважна й смілива нація. Я її горда й незламна частина.

Я знаю , якою була Україна, бачу, якою вона є, а от якою вона буде,залежить ,звичайно й від нас , молодих і завзятих. А ще – від бажання творити добро, поважати й шанувати один одного. Разом ми - сила.

Твердість духу, єдність, працелюбство допоможуть нам зробити Україну такою, про яку м мріємо.

Кожна людина талановита по – своєму. Тож варто докласти лише певних зусиль , щоб її неповторний талант зміг послужити і їй , і країні. Уявімо собі,що буде, якщо талант і здібності кожного в повній мірі будуть використані на благо нашої України. Адже все залежить від нас, людей різних професій. Нас повинно єднати спільне бажання – робити Батьківщину міцнішою й прекраснішою. Тому вкрай важливо ,щоб кожен із нас розумів своє місце серед інших людей.

Сподіваюсь, в Україні майбутнього буде якісна, доступна й безкоштовна освіта. Передова і ще більш якісна медицина, яка була б спрямована на захист здоров’я простої людини, повернення хворого до активного повноцінного життя.

Безумовно, українці ще більше шануватимуть свою історію, культуру, традиції. Важливо, щоб про Україну знали в усьому світі як одну з найпередовіших розвинених країн. А ми б пишалися досягненнями й своєю Ненькою.

Я мрію, щоб назавжди зникла жорстокість, насилля, безвідповідальність , байдужість. Мрію, щоб ніколи не було війни…

Хочу, щоб люди були чуйними, доброзичливими, з повною віддачею піклувалися про тих, хто потребує допомоги. Вірю, країна майбутнього буде характеризуватися саме за такими ознаками.

А ще діти! Для них, я впевнена, будуть створені всі умови розвитку, як у передовій європейській державі.

Але все це - після закінчення війни. Вірю в нашу перемогу. Намагаюся ,як можу,її наблизити. Вірю в майбутнє України, її процвітання.

Вірю, що мрії стануть дійсністю. Обов’язково!