Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Михайло Вікторович Базовий

«Раніше до доньки було 15 хвилин пішки, а тепер не бачимося»

переглядів: 685

Я працюю, але це не та робота, не до душі, не за статками. Працював я і водієм, і охоронцем. Зарплата була гідна, на життя вистачало.

11-12 липня 2014 року нас обстріляли і були жертви. Я тоді працював охоронцем, о третій годині ночі нас обстріляли просто на роботі. Тоді я зрозумів, що це все. Сестра моєї дружини залишилася без житла – її будинок розбили, він повністю згорів. Зараз вона живе в орендованому житлі.

Раніше до доньки було 15 хвилин пішки, а тепер не бачимося

3 червня 2015 року був обстріл і нам влучили в будинок. Усе розбило: скло, дах, побило стіни. Правда, нам Червоний Хрест виділив шифер, а ми самі перекривали. Хоча спочатку, як тільки [це сталося], ми все робили самостійно. Купували все за свій рахунок, тому що тоді нікому нічого не виділялося.

Я практично не виїжджав увесь цей час. Ми тиждень тільки жили в сусідньому селі, а так ховалися в підвалі. Один син живе з нами, а дочка залишилася на тому боці. Раніше ми могли піти до неї пішки менше ніж за п’ятнадцять хвилин, а тепер не бачимося.

Ми з дружиною жили на одну мою пенсію без зарплати. Дружина працювала в госпіталі, але його розбили. У нас було що поїсти, але, звичайно, «хороше» було життя. Буквально вчора були обстріли. У свій час було тихо, а зараз знову почали стріляти.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2015 2021 Аудіо Історії мирних чоловіки 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари робота малозабезпечені перший день війни їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій