Супрун Наталія

10 клас, Побузький ліцей Побузької селищної ради

Вчителька, що надихнула на написання – Литвинюк Інна Леонідівна

Моя Україна майбутнього

Я народилася в прекрасній державі - Україні. Рідна земля, безумовно, для кожного з нас важлива і незамінна. Родючий чорнозем, на якому ростуть соняшники та колоситься золота пшениця. Тут народилися мої рідні та друзі. Це мій дім, місце, де я щодня навчаюсь чомусь новому. Тут я зробила свої перші кроки на шляху до пізнання свого родоводу, коріння: хто ми є, чиї ми діти.

Моя Україна - це всі двадцять чотири області і, звісно, Автономна Республіка Крим. Я пишаюсь українськими історичними діячами, які були мудрими державотворцями, вміли тримати слово, переймались проблемами простого люду тощо.

Володимир Великий, княгиня Ольга, Ярослав Мудрий, Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Степан Бандера є для нас, нащадків, взірцем правди та справедливості.

Козацькі старшини, гетьмани відважно вели військо в бій проти турок, татар, ляхів. Укладали мирні договори з іншими державами, виборювали волю та незалежність.

Далеко за межами країни відомі наші письменники і поети: Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка!

Наша нація розумна та працьовита, кожен має стійку громадянську позицію, яку було виголошено на Майдані Незалежності під час Революції Гідності.

Двадцятого лютого щороку відзначають День Героїв Небесної Сотні, день вшанування людей, що повстали на захист демократії, європейського майбутнього України. Від рук силовиків тоді загинуло 107 учасників революції. Цих героїв назвали Небесною сотнею. Їх подвиг став поворотним моментом в історії України.

Чорні сторінки історії сучасної України. 2014 рік – анексія Криму, АТО на території Донецької та Луганської областей, тимчасово окуповані частини цих територій. Лютий 2022 року - початок повномасштабної війни проти росії, яка, порушуючи всі міжнародні договори, переткнула державний кордон суверенної України. Осмислюючи ці події, я почала замислюватися: «Чим я можу бути корисною сьогодні, завтра, в майбутньому?» Саме зараз я стала більш свідомою й навіть розумнішою. Кривава війна в якійсь мірі об’єднала український народ, з’явилась спільна для всіх мета - наблизити перемогу за будь-яку ціну. Кожен своєю працею, діяльністю, творчістю має докласти максимум зусиль для цього.

Я навчаюсь в ліцеї, щоб бути освіченою, бо освіта – запорука щасливого майбутнього. Надалі я б хотіла поєднати своє життя з процесами відновлення нашої держави, зробити її краще власною роботою. Без розумних людей не було б сталого розвитку в будь-якій галузі, так само і зараз для майбутнього потрібно розвиватися та впевнено йти вперед.

Настане день, коли закінчиться війна, і наша прекрасна країна потребуватиме допомоги. Хто, як не ми, - громадяни нашої Вітчизни -зробимо все для того, щоб уникнути повторних подій, пов’язаних з війною. Саме тому так важливо мати голову на плечах і творити нову історію без війни.