Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Марченко

«Австралійський художник зобразив обличчя війни – моє»

переглядів: 1391

Наш будинок – найбільше розбомблений в Авдіївці. Місцеві жителі його називають «розмальовка» через строкатий, різнобарвний фасад. Нещодавно на стіні з'явився малюнок – австралійський художник зобразив обличчя війни – моє.

Австралійський художник зобразив обличчя війни – моє

Я вчителька української літератури, працюю в місцевій школі. Мені 73 роки, але я беруся за будь-яку викладацьку роботу, займаюся з дітьми вдома. Потрібні гроші на складну операцію чоловікові. Після поранення він не може ходити.

10 листопада 2014 року люди стояли у дворі, у черзі та брали воду. У цій самій черзі стояв мій чоловік. У цей час почали летіти снаряди. Спочатку влучали в «розмальовку», потім у двір, на пустир, де були люди. Було дуже багато поранених і вбитих. Я примчала на допомогу через кілька хвилин і була шокована побаченим. Пустир мав вигляд братської могили.

Чоловік був поранений, він піднімав вгору руку, щоб його не вважали мертвим і не відвезли в морг. Зараз чоловік у Дніпропетровську, готується до чергової операції.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2014 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій