Матвійцева Дар'я

9-д клас, комунальний заклад загальної середньої освіти "Ліцей №17 Хмельницької міської ради"

Вчителька, яка надихнула на написання – Сумішена Лариса Вікторівна

Моя Україна майбутнього

“Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути”, - писав В’ячеслав Липинський.

Майбутнє України – це країна без терору, війни та конфліктів, це країна де немає корупції, де належна влада, яка робить все для громадян. Це країна, яка виходить на найкращі рейтинги : з економіки, з безпеки та охорони здоров’я,

найкраща за рівнем грамотності. Але найголовніше – це все - таки, щоб був мир.

Що для мене мир? Мир – це не лише країна без війни. Це – свобода слова, гідності громадян. Право кожного українця будуть враховані та гарантовані державою. Про щастя та мир мріють вже дуже давно. Усе життя України, росія забирала території, щоб здобути більше грошей. З 2014 року забрала наш Крим, а в 2022 році почала повномасштабне вторгнення в Україну. Ще з давніх-давен росіяни забороняли багато раз українську мову, забороняли друкувати українські книги та переслідували українських письменників, які хотіли незалежності України. У ХХ ст. українська мова не заборонялася, як потім росія почала знищувати українську інтелігенцію і нав’язувати українцям російську мову та святкування за російським календарем. Вони призначали посади росіянам в українським містах. І тому

я вважаю, що в майбутньому, в Україні, люди мають, виключно, святкувати за старими українськими датами.

А українська мова - вона важлива! На жаль, ще досі є люди, які розмовляють російською мовою та які не поважають себе та свою країну. Психологи кажуть: “Поважай себе - і тебе поважатимуть інші”. Так чому досі люди розмовляють мовою окупантів і не звертають на це уваги? Потрібно вчити та культивувати українську мову - це наша рідна мова, наше все!

Після перемоги я буду продовжувати донатити на відбудову України.

Усі ми з сім’єю, родичами та друзями поїдемо на море, але не за кордон, а в Крим, наш український Крим. Я хочу відвідати усі області, усі 24 області нашої неньки.

Побачити неймовірні краєвиди, насолоджуватися природою, мистецтвом та старовинною архітектурою.

У майбутньому наша Україна стане найсильнішою та найкращою, з новими досягненнями та цілями в майбутнє. Єднання українців в 2014 році не дало нашій неньці звернути з європейського, демократичного шляху розвитку. Народ об’єднався та відстояв і продовжує відстоювати свої права, попри усі накази режиму. Українці складають тяжкий та довгий іспит з виживання. Наша біль кличе до помсти окупантам за кожне забране ними життя. Ми “сила нескорених”, і тільки ми переможемо цю війну. Слава Україні!