41-річний Олександр Перегон загинув 3 березня 2022 року від російської бомби, яка влучила в будинок на вулиці Українській в Ізюмі. Поряд загинули його дружина, двоє дітей, матір, племінниця і тітка. Родичів поховали на стихійному цвинтарі в лісі.

Поховали на стихійному цвинтарі в лісі

У вересні 2022-го після звільнення Ізюма тіла ексгумували. Перепоховати родичів змогли через рік після трагедії. 3 березня 2023-го Олександра, Ірину, Аріну та Нікіту Перегонів поховали у Циркунах.

Олександр народився в Ізюмі. З дружиною Іриною познайомився у Харкові. Пара після одруження оселилася в селі Циркуни. У них народилося двійко дітей: донька Аріна та син Нікіта. Олександр багато працював, а на дозвіллі любив рибалити, часто приїжджав до Києва в гості до брата Віталія. Він пригадує загиблого родича роботящим і товариським.

«Сашко своїми руками від фундаменту побудував дім. Удень працював на газовій заправці, а потім – цегла за цеглою будував хату. Ірина й діти були його сенсом життя. Він все робив для них», – розповів Віталій.

Олександра та Ірину Перегонів пригадують відкритими та веселими людьми. Вони мріяли створити затишок у своїй оселі, допомогти дітям здобути гарну освіту.

«Саша побудував біля дому дитячий майданчик. Влітку ми майже щовечора зустрічалися там з нашими дітьми. У них стільки планів було… », – сказала знайома родини Наталія Тютюнник.

У загиблого Олександра Перегона залишився старший брат.

Історія з instagram каналу Victims of russia.