Понад 25% дітей, які нині перебувають в Україні, позбавлені можливості повноцінно навчатися через воєнні дії та регулярні ракетні обстріли з боку Росії, наводять дані в Інституті освітньої аналітики.

Зазвичай шкільні укриття розраховані лише на те, щоб вмістити дітей, а не організувати повноцінне навчання для всіх класів, йдеться в дослідженні. Матеріал Радіо Свобода.

Нині для десяти тисяч школярів створені умови для організації навчання в укриттях. Для цього будуть покращувати умови в укриттях і будувати підземні школи. 

Мама двох дітей, громадська діячка Алла Кліщ загалом позитивно сприймає цю ідею і пояснила, чому.

Підземні школи потрібні у кожному районі

Алла Кліщ

«Тому що навіть попри закінчення гарячої фази війни нас ще чекають неприємні сюрпризи від сусідньої країни-агресора. Тому підземні школи – це локації, де можна не лише навчатися, а й проводити якісь заходи, майстер-класи, тренінги. Єдине, що, на мою думку, варто врахувати, - те, що підземні школи потрібні у кожному районі. Звичайно, поява підземних шкіл вплине на те, чи поїдуть батьки геть, чи повернуться в Україну ті, хто вже поїхав. Дуже тісно спілкуємось з українцями – жителями міста, які перебувають зараз за кордоном. Вони хочуть повернутися, але коли питання стоїть про безпеку дітей - найдорожче, що в тебе є, - то звичайно, вибір не дуже великий».

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.