Селезньов Тимур, 8 клас
Мелітопольська гімназія № 11
Вчитель, що надихнув на написання есе: Боднар Оксана Іванівна

Війна. Моя історія

Війна в Україні стала вирішальним етапом в моєму житті. Саме вона вплинула на мої погляди на світ, змінила життєві цінності та переконання, які були незмінними протягом довгого часу. Початок повномасштабного вторгнення я зустрів у моєму рідному місті Мелітополі. Я був шокований, злий, наляканий, і не міг повірити, що це відбувається в моїй рідній країні.

Перші новини про окупацію викликали жах та страх. Спостерігаючи,як моє місто потрапляє у вир відчаю,я ставав свідком героїзму та відваги мелітопольці, які виходили на мітинги, чинили опір, були незламними.

Бачив, як люди рятували своїх сусідів, як волонтери допомагали біженцям. Нам з мамою та братом вдалося виїхати з окупованої території. Все це допомогло мені зрозуміти, що для мене є по-справжньому важливим. Це навчання, бо за нами майбутнє нашої країни,звільнення мого "медового" міста, відновлення, подальший розвиток та процвітання. Війна підкреслила, як важливо розв'язувати конфлікти мирними засобами та зберігати стабільність. Мир важливий у всьому.

Я пишаюсь українцями, і ніколи не забуваю, завдяки кому ми прокидаємося кожного дня і радіємо життю. Ця історія вплинула на моє бачення світу й зробила мене більш готовим до викликів, які може піднести життя. Ціную кожен день, кожен час,кожну хвилину, рухаюсь вперед. Вірю, що все буде добре. Мелітополь - це Україна. Україна переможе!