Тахмазова Вероніка, 9 клас
Петриківський ліцей, Дніпропетровська обл.,Дніпровський район, смт Петриківка
Вчитель, що надихнув на написання есе: Діденко Юлія Сергіївна

Чому бути українкою - моя суперсила?

Давайте ж розберемось, хто ж такі українки або українці? Це люди, які проживають на території України.

Україна - це країна, яка розташована в центрі Європи, багата родючими землями, корисними копалинами (природній газ, нафта, залізна руда), має три національних символи, багатовікову історію народу, власну мову та здебільшого християнську віру. Це та країна, яка вражає своєю культурою та чудовими краєвидами. Багато українців відомі своєю творчістю та музикою навіть за кордоном. Українці - це нація нескорених. Це люди сильної волі, незламного духу, міцного характеру, впевнені у собі та справжні патріоти з великим серцем.

Після початку повномасштабного вторгнення українці усвідомили важливість рідної мови. Багато українських виконавців почали записувати пісні рідною мовою, переспівувати російськомовні хіти, спілкуватися по телебаченню та в інтернеті, вийшла по телебаченню значна кількість україномовних програм, також населення все частіше переходить на спілкування державною мовою.

Сьогодні десятки тисяч наших синів, доньок, братів та сестер, чоловіків та жінок знаходяться на передовій, боронять землю від московських навал. Завдяки нашим захисникам ми маємо змогу жити у своїх оселях, навчатися, працювати та наближати перемогу. Наший народ перебуває в тяжкій ситуації. Але я вірю, що з Божою допомогою, Україна переможе, мине час сліз і горя, наша ненька обов’язково відродиться.

Окремо хочеться подякувати тим воїнам, які віддали своє життя за мир в Україні. На мою думку, ми маємо берегти єдність, адже саме це дає нам змогу зміцнювати свою державу. Чим буде сильніша єдність, то більшою й швидшою буде наша перемога.

Разом ми сила!