Попелешко Микита, 8 клас
Мелітопольська гімназія № 11
Вчитель, що надихнув на написання есе: Боднар Оксана Іванівна

Війна. Моя історія

Тепер я знаю, що таке війна. Все почалося 24 лютого 2022 року, тоді це був четвер. Прокинувся від сильного вибуху, почав переживати за рідних, майбутнє своєї країни, міста, а також за свій навчальний заклад…

У цей день я в школу не пішов, а повинен був писати контрольну роботу з біології, від якої залежала підсумкова. Однак, коли прокинувся о 5-й ранку від потужного вибуху, дуже злякався.

Спочатку я не розумів, що трапилося, але коли подивився новини, то дізнався, що розпочалося повномасштабне вторгення на територію України.

Від вибухів ми з батьками побігли у підвал, сиділи там декілька днів. 27 лютого ми дізналися, що місто Мелітополь окуповано російськими загарбниками. Мешканці не здавалися та проводили щодня мітинги, і мене це надихало. Усі ці труднощі мене навчили цінувати своє життя та життя моїх близьких. Люди в усьому світі хочуть жити в мирі, гармонії і без кровопролиття. Прагнуть цього і українці. Вдячний країнам, які допомагають нам матеріально, фізично та психологічно, нашим воїнам, які ризикують своїм життям заради нашого благополуччя. Молоде покоління буде вивчати вже нову історію нашої країни, бо ми обов'язково переможемо агресора. Слава Україні! Героям слава!