15 лютого 2024 року Олена Коваленко постраждала від російського удару керованими авіабомбами по селу Чорне Харківської області. Разом із чоловіком вона потрапила до лікарні. Проте врятувати життя Олени не вдалося. 5 березня вона померла.

На місці від того обстрілу загинули також друзі сім'ї

На місці від того обстрілу загинули також друзі сім'ї: Тетяна Єрохіна з чоловіком Сергієм та племінницею Софією. Вони разом планували евакуюватися з Чорного саме того дня, але не встигли.

Олені Коваленко було 55 років. Жила у селі Чорне. Багато років працювала у місцевій школі, де викладала образотворче мистецтво, музичне мистецтво, а потім – художню культуру. Останні кілька років була вчителькою у Приколотнянському ліцеї на Харківщині.

«Це велика втрата для нашого ліцею, для нашої Чорненської школи. Олена Федорівна була вчителькою вищої категорії, мала безліч нагород, а головне мала творчий талант, який прищеплювала своїм учням. Вона назавжди залишиться у наших серцях», – написала Світлана Гусєєва, яка знала загиблу.

«Вона була доброю, ввічливою людиною, хорошою колегою. Досвідчена вчителька, яка брала участь у різноманітних конкурсах. Ніколи нікому не відмовляла в допомозі», – додала Тетяна Корякіна, колишня колега.

Поховали Олену Коваленко у селі Чорне. У неї залишилися чоловік, доньки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.