Пацкан Анастасія

8 клас, Нанківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Вчителька, яка надихнула на написання – Шутко Ірина Дмитрівна

Моя Україна майбутнього

Україна майбутнього, якою я бачу її через кілька десятиліть? Незалежною, сильною, всебічно розвиненою державою. Звісно, аби наша країна стала такою, нашому молодому поколінню треба буде дуже добре працювати заради відбудови рідної держави. Пропоную поговорити про це більш розгорнуто.

Єдиною, найголовнішою мрією зараз кожного українця є закінчення війни. Звісно, це й моя найбільша мрія. Саме за період війни ми зрозуміли на скільки важливий звичайнісінький мир у світі.

Кожен з нас хоче жити під звичайнісіньким небом, без ракет і літаків. Жити в своїй країні і не бачити смертей дітей, не боятись потрапити в полон країни-агресора.

У кожної людини своє розуміння словосполучення «мирне життя». У моєму розумінні це життя в мирній країні, де створюються сім`ї, виховуються діти, відбувається прогрес у всіх сферах діяльності. У незалежній країні населення удосконалює та створює свою державу самостійно. Не тільки удосконалює, але й сприяє тому, щоб вона з кожним днем процвітала і змінювалась в найкращу сторону. Ми всі розуміємо, мирне, незалежне життя – це невід`ємна частина існування кожної держави.

Ми ворога переможемо. Будемо відбудовувати мою рідну неньку- Україну. Я і моя сім`я теж будемо брати активну участь. Хто як зможе. Я буду ще більше вчитися і не більше не буду відчувати страху за своїх рідних, діток, і про за всіх українців, за військових, які борються із ворогом. Щодня проявляють мужність і козацьку силу. Я нарешті не буду відчувати страх за свою країну, своїх родичів із окупованих територій, не буду боятись за простий український народ, котрий до 24 лютого 2022 року жив своїм мирним життям. Ми станемо більше цінувати мирне життя. Раніше нам здавалось, що бажати мирного неба то не є щось аж таке велике побажання . А тепер ми ціну його знаємо. Воно дуже дороге для кожного українці і українки. Але саме зараз ми розуміємо наскільки сильно ми не цінували те, що мали - РІДНУ МОВУ. Ми завжди будемо пам`ятати тих, хто для нас здобуде перемогу. Велике спасибі всім військовим, різних рангів, контрі в ці хвилини несуть свою службу. Будемо молитися за кожного померлого українця чи українку, пораненого побратима. Список подяки дуже довгий від мого імені. Дуже дякую за дитячий спокійний сон. Ви захищаєте майбутнє нового покоління.

Я в цьому есе хотіла показати свою думку як я розумію «мирне життя» та подякувати всім дорослим і дітям, які вкладають маленькі свої часточки у велику перемогу над ворогом. Окремо велике спасибі волонтерам, це люди із великими серцями.

Перемога буде за нами. Слава Україні! Героям Слава!