Сокоринська Юлія

2 курс, Фаховий коледж технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки

Вчителька, що надихнула на написання – Чернюк Ірина Любомирівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

У чому моя супер сила? Я українка! Для мене ці слова були актуальними все життя, ще задовго до того, як це стало популярним.

З дитинства всі навколо прививали любов до рідної країни, традицій, звичаїв. А з роками ця любов до України тільки зростала. Для мене бути українкою – це розмовляти рідною мовою, адже українська - одна з наймилозвучніших у світі. Українська мова – наша візитівка і одна з найголовніших особливостей.

Нашу мову, націю, традиції, звичаї хотіли знищити впродовж сотні років і хочуть зробити це зараз. Але ми стояли, стоїмо і стоятимемо до останнього подиху кожного українця.

Хочу процитувати відомого сьогодні автора та співака Артема Пивоварова:

…Жовто-блакитне серце

Ніколи не здається …

…Допоки серце б’ється

Моя країна б’ється!»

У цих словах автор хоче донести до нас важливість української нації, зображає нашу цілеспрямованість і непохитність. Щодня впродовж сотні років нас захищають наші герої. Я вважаю, що ми всі маємо знати історію своєї держави, пишатися борцями за країну та письменниками, які писали безсмертні твори, перебуваючи в засланні на чужині, не боялися смертної кари, адже використовувати українську, а тим більше пишатися тим, що ти українець, у ті часи було заборонено. Вони страждали заради нас, нашої свободи і незалежності.

Сьогодні ми показуємо всьому світу відданість своїй державі. Незважаючи на жах, який відбувається на території нашої України, ми не падаємо духом, а разом глузуємо з ворога, жартуємо один із одного, і це теж наша суперсила - не дивлячись на труднощі, посміхатись і підтримувати ближнього, бо немає чужого українця. Ми всі - одна родина.

Кажуть, гумор – нищівна зброя українців, і це дійсно так, адже ми відрізняємось від інших держав нашим позитивним ставленням до оточення. Звісно, бувають тяжкі часи, коли важко навіть посміхнутися, але навіть у такі дні ми підтримуємо один одного. У кожного свої емоції від побаченого в новинах, кожен реагує, як може, але наша суперсила в тому, що ми не здаємось, підіймаємо дух населення, відновлюємо сили і повертаємось до спільної мети – перемоги.

Бути українцем – це сміятись з недолугості ворога. Бути українцем – це не боятися гордо казати цілому світу, що це моя суперсила і ніхто не знищить це відчуття всередині мене.

Бути українцем – це захищати незалежність, суверенітет, територіальну цілісність нашої держави. Бути українцем – це підтримувати в найважчі часи і не цуратись рідного краю. Бути українцем – це прославляти рідний край, свою Батьківщину,перебуваючи на чужині, і не цуратись наших звичаї, традицій, одягу, мови, пісень.

Отже, я з гордістю можу сказати, що я українка і це моя суперсила, адже українці - це смілива, чесна і віддана нація.