Ворон Наталія

Б-21, Фаховий коледж технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки

Вчителька, що надихнула на написання – Чернюк Ірина Любомирівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я є українка, мої діди, прадіди теж українці. Вважаю, що належність до української нації - це велика честь для мене.

Бути українцем чи українкою саме на цей час - це і є суперсила, тому що ми живемо в країні війни, де кожен повинен вміти допомагати, відстоювати свободу та вміти чути інших.

Суперсила українців - це витримати важкі часи і не впасти духом в скрутну хвилину, вірити в свою країну на рідній землі, - не тікаючи з неї.

В України також є суперсили - це воля, це прагнення свободи: в слові, в діях, в думках. Українська історія, українська культура - це також є своєрідна суперсила. Українські традиції, українська гостинність „хлібом - сіллю" не зрівняється ні з якими іншими країнами.

Українські письменники - це одна з важливих суперсил нашої Батьківщини, адже кожен із них багато чого досяг у житті, українські твори перекладають іншими мовами. Українські співаки, музиканти минулого і сучасності звучать в інших країнах, і це наша гордість.

Наша природа, памʼятки не є гіршими, ніж в більш популяризованих державах. Це доводить велика кількість туристів, навіть під час війни.

Суперсилою нашої України можна назвати збереження архітектурних пам’яток, які до цього часу в хорошому стані.

На мою думку, українці - це люди, які багато бачать, відчувають, страждають, але вірять і відстоюють, не здаючись . Українець - це не просто національність у документах, це велика честь належать до цієї нації. Справжній українець ніколи не зрадить своєї Батьківщини, яка б ситуація в ній не була.

Під час війни кожна вірна країні людина показує себе в донатах, в мужності на полі бою, у допомозі іншим не падати духом, а головне -залишатися на рідній землі, не тікаючи з неї до іншої країни.

Україна - це вільна демократична держава, що розташована в самому центрі Європи. Хоч вона і не належить до найрозвиненіших країн, але кожен українець назве свою Батьківщину найпрекраснішою і найріднішою домівкою.

Я вірю, що новий світ буде відкритим, вільним, чесним і мирним. Він буде наповнений новими суперсилами, так як і кожен українець у ньому. Тому бути українкою – це моя суперсила.