Килюшик Ірина

10-в клас, Здолбунівський ліцей №6 Здолбунівської міської ради Рівненської області

Вчителька, що надихнула на написання – Цехановська Алла Сергіївна

Моя Україна майбутнього

Моя країна - Україна. Моя рідна Батьківщина, земля моїх батьків та дідів. Мені судилося народитися тут і прожити свої шістнадцять років. Україна єдина, вільна і незалежна. Саме такою вона намагається бути багато років і навіть століть.

Історія моєї Батьківщини велична і трагічна. Здавна численні завойовники приходили в цю прекрасну, багату родючими землями, мальовничою природою, корисними копалинами, трудолюбивими та щирими людьми країну, щоб загарбати та поневолити її.

Про це все нам розповідають народні пісні, думи, перекази, відомі твори таких письменників та філософів, як Т. Шевченко, Г. Сковорода, Л. Костенко та інших, які передають всю правду про давні та нестерпні часи. Життя тогочасної України сповнене тяжкими битвами та війнами, в яких народ героїчно виборював свободу та незалежність. Але воля народу сталева. Нескорений дух українців, що завжди прагнуть свободи, не можна зламати.

Пройшло три десятиліття, як ми помалу робимо перші кроки як самостійна держава. Багато проблем у нашої молодої країни. Проте ми, українці, сильні та наполегливі. Ми б усе подолали, якби не “кляті сусіди”, що завжди намагалися посягнути на нашу “хату” зі зброєю. Але ми сильні, ми вільні та єдині, наш мазепинський дух також є нескореним. Ми боронимо нашу землю дорогою ціною. Ми б’ємося не лише за свою географічну територію, не тільки за наші міста і села, а й за цінності, які у нас є: мова, культура, традиції і навіть релігія. У нас усе є своє, і нікому не під силу в нас це відібрати. Слово Шевченка стає символом сьогодення:

Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

Ці слова закликають до перемоги, яку ми обов’язково здобудемо. І ми знову вдихнемо на повні груди нашу свободу і вільний дух українців, миролюбних і працьовитих людей, які ніколи не будуть під ярмом, і ніде не буде людей з кривавими руками, які будуть усе навкруги руйнувати. Ми знову ще з більшою силою будемо поважати і любити свою мову, землю і традиції. А солов’їний голос українців буде звучати усюди, не буде лишатися в межах нашої країни.

Вірю, що усі труднощі та кляті вороги будуть подолані. І Україна стане знову щасливою, радісною домівкою мого народу, тому що вона цього варта!