Кісєльов Максим, 9 клас, заклад загальної середньої освіти №2 Токмацької міської ради Запорізької області

Вчитель, що надихнув на написання есе: Савченко Олександр Сергійович

«Моя Україна майбутнього»

Наше майбутнє залежить лише від нас. Майбутнє це те, що нас чекає, що буде з нами, ким ми будемо. Це наше життя, яке ми творимо.

Гарне та світле майбутнє, необхідно планувати, ставити собі за мету і поступово рухатися до неї. Для того, щоб на тебе чекало прекрасне майбутнє, варто працювати вже зараз. У перспективі будуть потрібні широко освічені люди, світорозуміння яких відповідає сучасним досягненням науки.

Я уявляю майбутнє з високотехнологічним прогресом у різних сферах. Особливу увагу необхідно приділити екології, без якої неможливе існування нашої планети. Людина завтрашнього дня повинна мати безмежні можливості пам'яті, неординарне мислення, безліч талантів, при цьому їй повинні бути властиві прості людські почуття: любов, доброта, чуйність, розуміння, співчуття, справедливість.

Взагалі, на долю нашої України випало багато випробувань: царський гніт, важкі радянські часи, війна, голодомор, геноцид, терор та інші жахи тоталітаризму. І зараз знов війна... Україна обов’язково переможе, адже наш народ єдиний, сильний, незламний. В нашої країни блискуче майбутнє, яке найбільше усього залежить від нас з вами.

Наприклад, я захоплююсь такою наукою, як історія. Історичні знання забезпечують зв'язок для людей різних поколінь. Історія сприяє зростанню самосвідомості співтовариства, впливає його згуртування, об'єднання навколо значних історичних цінностей. Вона писалася не один день і одне століття. Усі факти, які їй належать, події, прогнози – все це закономірно. На все минуле та майбутнє впливає людина. Адже від вчинків «сьогодні» залежить результат, який буде «завтра».

Наше життя, наше майбутнє залежить лише від нас. Моє майбутнє буде найкращим, тому що я намагатимусь зробити все можливе для цього.

Україну майбутнього я бачу успішною демократичною країною, в якій панують мир, добробут та стрімке економічне зростання.