Ситнік Аделіна, учениця 8 класу Комунального закладу "Харківський ліцей №13 Харківської міської ради"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Власенко Наталія Петрівна

Моя Україна майбутнього

Ніде нема таких неймовірних людей та такої дивовижної природи, ніж в Україні. Це краса Карпатських Гір, найкрасивіші кар’єри Житомирщини (одним з вражаючих кар’єрів є кар’єр "Красноярка", де видобувають рожевий граніт), загадкове та містичне Полісся, яке розташувалося на півночі країни, охоплює Волинську, Рівненську, Житомирську, Київську, Чернігівську та Сумську області.

Полісся називають колискою славян, земля якої має давню історію. Жителів Полісся називають поліщуками. Сотні років вони жили відрізаними від зовнішнього світу, тому в їхньому побуті збереглися звичаї давних славян. Потрапити до них у гості можна тільки річкою, назва якої Стохід (ліва притока Прип’яті).

Це найдовша та найчистіша річка Волині, назва якої пов’язана з тим, що на деяких ділянках її русло розпадається на «сто ходів» - це безліч маленьких, заплутанних русел, проток, рукавів, загальної площі від одного до двух километрів. Не тільки в Україні, а і в усій Європі Стохід вважають унікальним водним об’єктом.

Курортна родзинка нашої країни - це цілюща сила Шацьких озер, які складаються з декількох великих і багатьох менших озер. Цей озерний комплекс також вважається одним із найбільшим у Європі.

Не можу не сказати про залізорудні кар’єри України, що мають важливу роль у розвитку та житті самої країни. До речі Україна займає 2 місце у світі з видобутку залізної руди.

Наша земля неймовірно богата! Центральна Україна всьому світові дає хліб, Донбас богат вуглем, Карпати — деревом і золотом, Полісся — бурштином, а Харківська і Полтавська області — газом.

Нафта, титан, сіль — всі ці скарби лежать у нас під ногами, одним з найвражаючим скарбом є український, кристалічний щит, якому 4 мільярди роки. Це величезний масив різних порід, одну з найважливіших добувають у Кривому Розі - залізне серце України. Я пишаюся тим, що народилась у такій неймовірній країні, де родючі землі, надихаючий народ, чарівна природа... Я пишаюсь тим, що я українка!