Булаєнко Дар'я

9-г клас, Ліцей "Перспектива" Світловодської міської ради

Вчителька, що надихнула на написання – Кранкус Ольга Миколаївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Буття українкою для мене означає більше, ніж просто визначення національності. Це-моя суперсила, що трансформує особливий погляд на світ і покладає на мене завдання, які я виконую з радістю. Я пишаюся своєю українською ідентичністю і відчуваю безмежну гордість.

Спочатку це відчуття гідності і самовизначеності, яке випливає з того, що я українка. Завдячуючи спадщині великих культур та тисячоліть історії, я відчуваю себе часткою чогось великого та неповторного.

Історія мого народу — це історія мужніх та витривалих людей, що несуть грунтовний багаж минулого, але завжди знаходять силу підніматися.

Українці вирізнялися незламністю духу у найважчі моменти своєї історії. Часи козацтва, голодомор, чорнобильська трагедія — це випробування, які формують наше невгамовне бажання жити і розвиватися. Наша сила полягає в здатності підніматися після кожної перепони, несучи з собою пам'ять і досвід, що роблять нас мудрішими та сильнішими.

Завдячуючи цим якостям, я відчуваю в собі силу української нації, коли стаю на захист правди та справедливості. Моя суперсила проявляється у діях, спрямованих на зміни у сучасному світі та підвищення рівня життя в Україні. Я допомагаю будувати країну, яка гідно представлятиме своїх громадян на світовій арені.

Крім того, бути українкою-означає велику відповідальність за збереження та розвиток нашої унікальної культури та мови. Українська мова — це не лише інструмент спілкування, це безмежне сховище ідей, традицій і поглядів, які збагачують мій внутрішній світ.

Буття українкою — це також не відокремлення від інших культур чи націй, а скоріше запрошення до обміну досвідом і взаєморозуміння, щоб разом із іншими країнами світу ми могли рости і розвиватися. Моя суперсила полягає в здатності будувати мости та співпрацювати для досягнення спільних цілей. Об'єднувати групи ініціативної молоді до покращення умов проживання та розвитку країни. Тим самим наближати її до перемоги!

В епоху глобалізації та зростаючого зв'язку між культурами важливо зберігати автентичність українського способу життя.

Я прагну відтворювати та передавати традиції, розповідати про великих діячів та талановитих митців, щоб надихати молодше покоління до поваги свого коріння.

Отже, буття українкою — це формування особистості, яка свідомо обирає цінності, що визначають український дух. Моя суперсила — у здатності творити позитивні зміни, вносячи свій внесок у розвиток суспільства та сприяючи взаєморозумінню між людьми.