Шпильовий Тарас

8 клас, Опорний заклад "Лисянський ліцей №1" Лисянської селищної ради Черкаської області

Вчителька, що надихнула на написання – Шевченко Лілія Анатоліївна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна… Лише два слова, а скільки емоцій та теплоти в серці від них. Моя рідна Україна, на долю якої випали такі тяжкі випробування… Моя Україна – це моя Батьківщина, де я народився, живу, навчаюсь, де мрію про щасливе майбутнє. Яка ж вона, моя Україна майбутнього?

Моя Україна майбутнього – це вільна, незалежна країна. Це країна, яка дорогою ціною, незламним духом своїх воїнів відстояла свою цілісність та незалежність. Це мирна держава, де не лише відсутня війна, а є спокій та гармонія, де люди мають можливість спокійно жити, розвиватися, творити, вдосконалюватися самим та робити нашу Україну процвітаючою країною у всьому світі.

Україна майбутнього - це країна освічених людей, які зможуть підняти нашу економіку, в ній високо цінується та збільшується наша культурна спадщина.

Моя держава в майбутньому – це країна, де кожен громадянин знає та поважає свою історію. Вона стане цікавою для туристів, нашу Україну пізнають з іншої сторони. Важливою ознакою кожного українця є вшанування традицій: колоритні українські пісні, запальний гопак, смачні вареники та борщ – все це є національним кодом кожного із нас. Вивчення славетного минулого нашої держави, літописів про героїчні походи київських князів, вікопомної історії козацьких битв створює повну картину величного минулого утворення нашої держави – України.

Мало кому відомо, що моє рідне містечко Лисянка – відомий історичний регіон. Тут ще до нашої ери жили племена трипільської культури. Свого часу містечку було надано магдебурзьке право, що сприяло його розвитку, на честь цієї події в центрі сучасної Лисянки встановлено пам’ятний знак.

У роки національно-визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького козаки нашого краю заснували Лисянський полк. За деякими відомостями батько Богдана Хмельницького був родом саме з Лисянщини,

на цьому місці встановлена історико-культурна пам’ятка «Монастирок».

Із Лисянкою пов’язана й одна із сторінок дитинства Тараса Шевченка, який будучи дитиною, навчався у місцевого дяка.

Про ці події свідчить історико-мистецький комплекс «Тарасова криниця», звідки малий Тарас носив воду до хати, коли навчався малярського мистецтва. Із нашим краєм пов’язана пам’ятка природи «Козацький вал», яка є залишком середньовічної фортифікційної споруди та має оригінальний рельєф. У майбутньому мені б хотілось перетворити Лисянщину на туристичне серце України, створити зручні та цікаві туристичні маршрути, музейний комплекс під відкритим небом, де зібрати всі можливі згадки про історичне минуле мого краю.

Наша країна має найродючіші чорноземи. В майбутньому я бачу Україну процвітаючою аграрною країною. Широкополі лани, повноводні ріки, різноманіття флори та фауни, а в майбутньому – оптимальне середовище для життя та розвитку тварин та рослин, створення їх нових видів.

Своїм прагненням до свободи та незалежності зараз, і у майбутньому

Україна стане прикладом та авторитетом у світовій спільноті. В Україні живе понад ста тридцяти національних меншин – носіїв понад семидесяти дев’яти мов, але кожна людина нашої країни має право на свободу слова, свободу віросповідання, можливість висловлювати свої політичні погляди.

Крім того, людина іншої національності в Україні має можливість дотримуватися своїх національних традицій: святкувати визначні події свого народу, готувати національні страви, відзначати родинні дати відповідно до звичаїв свого народу.

Мої мрії можуть стати реальністю, тому що майбутнє нашої країни залежить від кожного з нас, від того, що ми готові зробити для процвітання України. Працюючи над собою, розвиваючись, досягаючи поставлену перед собою мету я також роблю внесок у майбутнє моєї держави.

Моя "Україна майбутнього" – це мирна, процвітаюча країна, яку ми не втратили, а змогли побудувати. Україна буде такою, якою ми її створимо! Все в наших руках!