Чірка Любов

11-а клас, Курахівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 Курахівської міської ради Донецької області

Вчителька, що надихнула на написання – Поясова Ганна Вікторівна

Чому бути українкою - моя суперсила?

Бути українцем – це мати непереможну суперсилу, яка починається з глибокого кореня віри у власні можливості. Кожен  наш крок  супроводжується мелодією козацького серця, що б'ється в ритмі століть. Українець - це не просто національність, це стан душі, де сяє гордість за свою країну, як яскравий сонцесхід на полонинах Карпат та берегах Чорного та Азовського морів.

Українська душа - це сукупність особливих якостей характеру нашого народу. Вона наче стародавня мозаїка, що бачила багато на своєму віку та увібрала мудрість пращурів.

Українці мають неабияку силу характеру та витримку, нас неможливо здолати та позбавити волі.

Слова “воля” і “незалежність” стали синонімами до назви нашої держави - Україна.  Саме ці слова вкарбовані  в нашу пам’ять, як генетичний код. Підтвердженням моєї думки є захисники та захисниці, які боронять Батьківщину, захищають кордони та  відстоюють незалежність нашої нації. Наша суперсила – в умінні об'єднуватися в труднощах, наче колоски в полі, що хором коливаються під вітром. 

Українці дуже працьовиті. Ми знаємо,  щоб побудувати сильну та незалежну країну мають наполегливо працювати всі. Ця риса характеру по-особливому активізувалася зараз, під час війни.

Ми стали одним механізмом: кожен працює без упину, кожен ладен підтримати, кожен допомагає наблизити перемогу, виконуючи якісно свою роботу. Як не згадати енергетиків, лікарів, волонтерів, працівників сільського господарства  та багатьох інших, які ризикуючи власним життям забезпечують життєдіяльність нашої країни.

Наша нація дуже талановита. Люди кмітливі та розумні, мають високе почуття прекрасного. Наших митців різних галузей шанують у всьому світі. Мабуть, не існує такої сфери життя, де б українці не проявили себе. Ми – це народ, який плекає свою ідентичність як найцінніший скарб. У кожному слові, яке ми вимовляємо, є сила наших предків і велич нашої культури. Це суперсила в умінні зберігати традиції, як дорогоцінний скарб, і передавати їх із покоління в покоління. Українець - це не лише особистість, це частина великої  родини, яка об'єднується під жовто-блакитним прапором, де кожен момент наповнений гордістю за свою країну!

Українці гостинні та толерантні до інших народів. На території нашої країни живуть представники різних національностей, які мають однакові права з нами. Ми поважаємо всіх, але вимагаємо поваги й до себе.

Ми співчутливі й вразливі, емоційні та оптимістичні, віддані та щирі, наполегливі й стійкі, співучі та шанобливі, щирі та чесні, веселі та грайливі - і це далеко не всі якості. 

Я - українка, і це моя суперсила, яка живиться звитяжною історією, автентичною культурою, наймелодійнішою мовою, болем і радістю своєї землі. 

Я маю силу козацького духу, яка віддзеркалюється у волелюбності та сміливих звершеннях усього нашого народу. Головна моя суперсила, як і мільйонів українців, - нескореність та єдність в бажанні жити в незалежній країні!