Гуденко Владислав, учень 11 класу Слобожанського ліцею Старовірівської сільської ради Красноградського району Харківської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Кірєєнко Тетяна Іванівна

Моя Україна майбутнього

Мир — поняття, яке пов'язане з нашим минулим і майбутнім. У сьогоденні наш народ вимушений вести боротьбу за те, щоб повернути часи, коли був спокій та злагода. Для мене ж це не просто слово чи поняття, це цілий проміжок часу, який забрали силою.

Але я вірю, що на нашому життєвому шляху це лише короткий тунель, який потрібно подолати, і я певен, що багато людей, які проживають на території України погодяться зі мною.

Наша країна з її величезним історичним шляхом, різноманітною культурою та природною красою має потенціал для успішного майбутнього. Як громадянин цієї держави, я уявляю Україну майбутнього прогресивною та єдиною.

У цьому есе я поділюся своїми думками щодо бачення майбутнього України у різних сферах.

Економіка. В економічному плані наша країна буде розвинутою. Я уявляю стійку економічну систему, яка буде будуватися на підприємництві, інноваціях та сільському господарстві, у якому буде повністю механізована та автоматизована праця.

Для досягнення цього уряд має активно заохочувати та підтримувати малі та середні підприємства, надаючи їм сприятливі умови та необхідні ресурси для ведення бізнесу.

Аграрний сектор. Україна, як країна з родючою землею і сприятливим кліматом, має величезний потенціал у цій сфері. Моя Україна майбутнього зосередиться на модернізації сільського господарства та впровадження у нього передових технологій, припиненню використання ГМО та шкідливої отрути проти комах, застосуванню натуральних добрив.

Це підійме економіку, забезпечить продовольчу безпеку на експортні можливості.

Освіта. Це один із чинників квітучої нації і йому будуть приділяти найбільшу увагу. У моєму баченні Україна буде давати якісну освіту, яка буде сприяти критичному і творчому мисленню та виховувати справжніх професіоналів для ринку праці. Необхідно інвестувати в покращення інфраструктури, забезпечення доступу до якісної освіти у сільській місцевості.

Також освітній процес буде сприяти поліпшенню міжнародних стосунків через обмін студентами.

Охорона прав та дотримання закону. Я уявляю собі незалежну державу, у якій нікому не доведеться порушувати закон через якісь ситуації. Найчастіші мотиви злочинів це економічні та соціальні. Я маю надію, що у майбутньому рівень злочинності буде мінімальним. Цього можна досягти через усунення основних мотивів, щоб у кожного була робота і щоб мінімальної заробітної плати вистачало на життя, а премії не витрачалися на закриття боргів, а навпаки йшли на накопичення та інвестиції. До цього пункту я також відніс би корупцію.

На щастя вже зараз проходять антикорупційні акти. Припинення корупції допоможе вирішити ряд важливих питань, адже корупція всюди та я маю надію, що вона припинить своє існування.

Охорона здоров'я та соціальне забезпечення для громадян є чи не найважливішим. Доступне медичне обслуговування, доступне житло та підтримка вразливих груп сприятимуть соціальній справедливості.

В медичну сферу будуть впроваджуватись страховки на безоплатній основі та лікування буде проходити здебільшого безкоштовно.

Інфраструктура. Розвиток, модернізація й установлення надійної інфраструктури є невід'ємною частиною прогресу будь-якої країни. У майбутньому я бачу нашу країну, добре зв'язану модернізованими транспортними системами та обладнану новітніми приладами, ефективними джерелами енергії. Розвиток аеропортів, морських портів, залізничних та вантажних доріг будуть сприяти залученню іноземних інвесторів та партнерів.

Я маю надію, що у майбутньому наша країна перейде до відновлювальних джерел енергії, щоб зменшити залежність від викопних ресурсів та мінімалізувати шкоду екології.

Для досягнення такого майбутнього все населення України повинно зрозуміти, що починати працювати треба вже зараз, єдиними треба стати вже зараз. Всі ми розуміємо, що досягнути кращого майбутнього не вийде за рік чи два. Праця над теперішнім, уникнення вчорашніх помилок дадуть плоди, коли паросток стане могутнім деревом.

Працювати доведеться всім тим, хто не байдужий до України. Ті хто зараз тут, і ті, кому на жаль, довелося виїхати за кордон одного дня зберуться для відбудови країни, і у майбутньому вона буде не така, якою була раніше, а надновою, куди краще.

Важливо, щоб уряд, приватний сектор та громадяни співпрацювали над досягненням цього бачення. Ми зможемо перетворити Україну на яскравий приклад успіху та створити успішне майбутнє для прийдешніх поколінь, використовуючи наш потенціал, впроваджуючи інновації та розвиваючи почуття національної гідності.