Голубєва Аліна

1 курс, Комунальний заклад "Костянтинівський медичний фаховий коледж"

Вчителька, що надихнула на написання – Морозова Любов Федорівна

Чому бути українкою це моя суперсила?

Вітаю, мене звуть Голубєва Аліна, і вже 16 років я українка. Моє рідне місто Костянтинівка в Донецькій області. Я пишаюсь тим, що живу в Україні. Наша Батьківщина дужа багата на родючі землі, різноманітну природу, культурну спадщину, багата фольклорними традиціями, святами та обрядами, різноманітна національною кухнею, дуже багата талановитими людьми.

Хочу у вас запитати, чи вірите ви у супергероїв та їхню суперсилу? Можливо ви відповісте, що так, і почнете розповідати за таких супергероїв, як Геркулес, Чудо – жінка, Халк, або Залізний чоловік та інші. Живучи в двадцять першому столітті, ми маємо своїх супергероїв, які мають свою суперсилу і з’являються вони не з казок чи мультфільмів, а з нашого реального життя. І я вірю, що герої Збройних Сил України переможуть, і, як в дитячих казках, добро переможе зло.

Я дуже пишаюсь тим, що я українка і розмовляю українською мовою, бо мова є символом національної ідентичності й кодом нації. Як показала наша історія, не всі можуть вимовляти слова українською мовою такі, як «паляниця», «Укрзалізниця» та інші. Я вважаю, що розуміння та володіння рідною мовою є обов'язковим для кожного українця. Це не лише сприяє збереженню мовних цінностей, але й дозволяє нам передавати їх нащадкам через покоління.

Недарма є народна приказка: «Нове у нас тепер життя – старому не буде вороття», як на мою думку, ця фольклорна мудрість про незламність духу і сили української нації.

Моя віра в перемогу виявляється не лише у словах, а й у діях. У цьому році я вступила до Костянтинівського медичного фахового коледжу.

Я розумію, що війна внесла свої корективи в демографію і міграцію українців, тому всі свої сили спрямовую на навчання, щоб після перемоги стати найкращим фахівцем у своїй справі і бути кваліфікованим лікарем у своїй країні.

У 2022 році я та мої друзі, на свято Святого Миколаї за підтримки Центра дитячої та юнацької творчості у нашому місті вітали військовослужбовців та жителів Костянтинівки зі святом. У цьому році також будемо вітати військовослужбовців з Днем Збройних Сил України та підтримувати бойовий дух наших захисників. Я вірю в незламний дух та силу української нації, і заради цього я намагаюся долати будь-які перешкоди.