Цибень Роман, учень 9 класу Смолярівського ліцею Ковельського району Волинської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Хлапук Наталія Василівна

Моя Україна майбутнього

Моя Батьківщина – це жовто-блакитна Україна. Вона – найкраща країна у світі, і я дуже радий, що народився саме тут. Можливо, зараз вона – не лідер серед розвинених країн і не входить до G-7, але все одно пишаюся нею. І хоч зараз вона переживає важкі часи, та я вірю, що у нашої держави велике майбутнє.

Яке я бачу життя після перемоги? Звичайно ж, щасливим. А Україна буде незалежною, сильною, розвиненою державою. Я вірю, що ми станемо мілітарною, модерною та демократичною країною з високою якістю життя громадян.

Поступово Україну відбудують. І замість відбудовування старої інфраструктури і системи державного управління – створять дещо принципово нове: нову міську інфраструктуру, нову енергетику і промисловість, нову прогресивну систему освіти, медицини.

Наша держава стане частиною великого розвиненого світу, впливовим суб’єктом Центральної і Східної Європи і буде інтегрована у світові організації, світовий економічний та культурний простір. Вона буде незалежна в прийнятті економічних і геополітичних рішень.

Вірю, що Україна стане експортером енергетичних ресурсів (будуть розвиватися і реалізовуватися програми радикального збільшення видобутку власного газу, нафти, виробництво моторного палива). А також розвиватиметься не тільки видобувна, а й переробна промисловість. В Україні розміщуватимуться регіональні офіси всесвітніх глобальних організацій. Вона стане територією інновацій, технологічної інтеграції і впровадження нових технологій. Україна буде світовим центром розвитку культури, сучасної освіти і науки, європейським центром туризму.

Україну майбутнього я бачу успішною демократичною країною, в якій панують мир, добробут та стрімке економічне зростання. Це буде Україна, яку визнаватимуть у світі, в якій хочеться жити і бути її патріотом.

Все буде змінюватись. Ніколи вона вже не буде такою, якою була вчора. Для нас – це історичні часи. І нашими руками буде збудовано нову країну. Нам не потрібно боятися змін. А навпаки - потрібно їх прийняти, повірити в себе, змінюватися. Ми, і тільки ми, є будівниками нашої країни. І тоді Україна нашого майбутнього буде для нас справжньою Батьківщиною.