Кричун Крістіна, студентка ВСП "Могилів-Подільський технолого-економічний фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Ільєва Олена Петрівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я вважаю, що це велика честь належати до української нації. Тут народилась вся моя сім’я і я. Україна – це вільна, розвинена та багата держава, де кожен має право на власну думку та вибір. У нас не тільки прекрасна та родюча природа, а ї найкращі люди. Наш соціум вихований, чесний та мудрий. Кожен з нас поважає і любить свою країну.

Будь-яка людина, не зважаючи звідки вона, пишається своєю країною, так і я. Я народилась і все своє життя проживаю в Україні. Краще держави для мене не має. Я пишаюсь, що це – мій дім. Саме тут я почуваю себе у безпеці.

Зараз у моїй рідній Україні триває війна. Ще з давна різні країни зазіхали на нашу державу. Наші предки зробили все можливе, щоб зберегти народ і країну. Сьогодні українські військові з відважністю оберігають нашу землю від ворога. Вони жертвують своїм сном, силами та найголовніше - життям за ради нас.

Ми в свою чергу робимо все можливе, щоб допомогти їм. Українці займаються волонтерством, збирають кошти на зброю та військову техніку, влаштовують різні ярмарки, відкривають нові підприємства, будують домівки, приміщення, все, що у нашій змозі.

Вважаю, що саме у цьому видно нашу силу та дух нації, підтримку, яку ми надаємо один одному, показуємо нашу міць та патріотизм. Я також не стою в стороні та роблю все можливе, адже тільки так ми пришвидшимо нашу перемогу. Я беру участь у волонтерських справах, надсилаю кошти для військових.

Отже, Україна не зламна! Завдяки нашій діяльності, мові, культурі, духові ми зможемо подолати ворога та здобути ПЕРЕМОГУ. Ми наповнимо її новими можливостями, подіями, справами. Така Україна втілює ідеали свободи, справедливості та гідності. Її громадяни працюють разом, щоб створити міцне та благополучне суспільство.

Кожен відчуває відповідальність за свій внесок у спільну справу. Моя суперсила - будувати Україну майбутнього - країну, де кожен може відчути себе безпечно та щасливо, де розцвітає кожна галузь життя, а її громадяни з гордістю стають посланцями позитивних змін у світі.