Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Мартиненко

"Найбільше у світі щастя – це мир"

переглядів: 141

Мартиненко Діана, 16 років, Харківська область, с. Хроли, Роганська ОТГ КЗ “Пономаренківський ліцей Роганської селищної ради Харківського району Харківської області”, 9 клас

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від вибухів. “Мир на всій планеті”, – ось про що я думаю кожного дня.

Війна до України прийшла раптово. В той час я була маленькою дитиною, яка ще нічого не розуміла і яка не могла проаналізувати те, що відбувається. З плином часу я почала замислюватися. Також в мене була величезна кількість запитань, на які не виходило знайти правильні відповіді. Навіщо потрібна війна? Чи можливо взагалі уникнути цього? Узагалі, чому люди ведуть війни?

Спробую відповісти маленькій собі на запитання, але почну з того, як саме я дізналася про це. Ми з батьками дивились телевізор, тоді почались новини, в яких сказали про напад Росії на Україну. У той момент я не знала, що це слово – “війна”, але мої рідні розповіли мені.

“Це такі страшні речі… Навіщо ж це все?” – думала я тоді. А й справді, для чого ця війна? Я гадаю, що мета війни – це примусити ворога піти з території країни або ж завоювання чужих земель.

У голові залишалося запитання: чи можна уникнути війни? На жаль, думаю, ні, якийсь конфлікт все одно буде. Більшість людей ще не навчилися розбирати суперечки словами, сварка може дійти до бійки, а дійшовши вершини напруження, може спричинити війну.

Чи потрібна народам війна? На це запитання намагаються дати відповідь люди не одного покоління. Ще з давніх-давен сильні чоловіки відвойовували землі та майно. Усе ж таки складно дати відповідь на це непросте запитання, але можу сказати одне: для когось війна означає гроші, для когось – територію країни, а для декого – страх і смерть.

Під час війни страждають усі: і діти, і дорослі, і мирні, і військові. Мир для людей значить дуже багато. Спокій на землі для них означає можливість жити повноцінно, працювати й не боятися за безпеку, свою й близьких, тому мир – це найцінніше, що тільки може бути. Усі діти країни, та й не тільки діти, усі громадяни мріють тільки про одне – про чисте небо над головою.

Отже, толерантні люди, які вміють залагоджувати конфлікти, іти на компроміс, – це ключ до щасливого майбутнього, у якому припиняться усі війни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Хроли 2014 2021 Текст Історії мирних молодь психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій