Макута Наталія, вчитель ЗПО "ЦДДЮ Вознесенівського району " ЗМР

Моя Україна майбутнього

Сьогодні, коли я думаю про майбутню Україну, перше слово, яке приходить мені на думку, - це "мир". Мир - це те, що надзвичайно важливо для мене, і я вважаю, для всіх українців. Мир - це світ без воєн, без крові, без сліз дітей та матерів. Це світ без конфліктів, напруги і насильства.

Мир означає життя, де кожен громадянин може розвиватися і процвітати, де діти будуть зростати в безпеці та навчатися на кращому освітньому рівні, а дорослі – реалізовувати свій потенціал та жити щасливим життям.

Впродовж всього життя на долю України випало багато важких випробувань. Починаючи з моменту незалежності від Радянського Союзу, Україна пройшла через численні економічні, політичні і соціальні труднощі. Один з найважливіших викликів, з яким зіткнулася Україна сьогодні, - це страшна війна, яку розв’язала російська федерація. Це загибель тисячі ні в чому не винних українців.

Але не дивлячись ні на що, навіть у цих умовах багато українців продовжують вірити у майбутнє своєї країни, і це надзвичайно важливо.

Я бачу Україну майбутнього як сильну, єдину і процвітаючу державу, бачу її в якості країни, де права людини і громадянина будуть дотримуватися на вищому рівні, де корупція буде подолана, а правосуддя - незалежним і справедливим. Я бачу Україну з розвинутою економікою, яка надає гідні робочі місця для всіх громадян і забезпечує підвищення життєвого рівня.

Я бачу Україну, де освіта і культура процвітають, де молодь має можливість отримувати якісну освіту та розвиватися в будь-якій галузі.

Але для досягнення цієї мети, Україні потрібно найголовніше –це перемогти страшну навалу росії, її ненаситне бажання поневолити і загнати у ярмо мою незламну, волелюбну націю. Необхідно домогтися  зробити внутрішню єдність і підтримку між громадянами. Продовжувати боротьбу з корупцією і зміцнювати правосуддя. Україні потрібно реформувати свою економіку і створити сприятливі умови для бізнесу та інвестицій.

Коли Україна переможе, а це буде обов’язково, я обіцяю продовжувати працювати і виховувати маленьких українців справжніми патріотами, незламними захисниками нашої державності. Це буде мій власний внесок у розвиток країни. Я прагну допомогти в побудові сильного та процвітаючого суспільства, де ми всі можемо жити в мирі, гідності і добробуті.

Доля дала мені щастя народитися в Україні, на землі з великою і трагічною історією, не менш трагічним сучасним і величним майбутнім. Я вірю в це!

Вірю, бо є ще один неоціненний скарб у тебе, моя державо. Це народ, Добрий, лагідний, щирий, доброзичливий, працьовитий, вольовий. Йому належить майбутнє. Саме він виборює право жити і на цілий світ проголосити про свою незалежність та незламність.

І я пишаюся своїм народом, який у страшній війні виборює своє майбутнє. Отже, моя Україна майбутнього - це країна, яка вже сьогодні працює над створенням миру і процвітання для всіх своїх громадян. Це країна, де ми всі разом будуємо свій майбутній шлях і допомагаємо один одному в цьому нелегкому, але щасливому майбутньому.