Білобровко Вікторія, учениця 9 класу Володимирівської філії Ліцею "Нова школа" Катеринівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Вареха Юлія Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Дуже прикро, що моя країна сьогодні переживає найтяжчі моменти свого існування. Боляче бачити, як українці страждають, плачуть, бояться, покидають рідні домівки, все, що нажите роками і їдуть туди, де можна перечекати це жахіття, без свисту ракет над головою. Земля стогне від болю: понівечена, сплюндрована, скалічена - окупанти безжально знищують все живе, стирають з лиця землі те, що ми будували десятиліттями. Та все ж, я впевнена, що зовсім скоро настане мирне життя і ми знову будемо жити в мирі і злагоді, як раніше, а то й краще.

Мир для мене сьогодні – це тиша, дні і ночі без тривог, без ревіння літаків, ракет і дронів, спокій на душі.

Моя Україна майбутнього – це процвітаюча та багата держава, яку поважають, цінують, в усьому світі. Саме з нами прагнуть створити союзи, з нас беруть приклад, на нас рівняються. У нас найсильніша армія, до нас на навчання приїжджають військові з усіх країн, бо ми – найкращі.

В моїй Україні майбутнього все відбудовано, навіть краще, ніж було до війни, міста процвітають, люди задоволені своїм життям, роботою, яка високооплачувана. Із закордону повернулись всі наші спеціалісти з різних сфер, науковці, вчені і працюють на розвиток нашої держави.

В моїй Україні майбутнього розвинений туризм, як важлива галузь економіки. Величезна кількість пам’яток історичної спадщини, морські, озерні узбережжя, гірські курорти приваблюють людей з усього світу. Іноземці мріють потрапити до нас, адже ніде немає гостинніших людей, як в Україні, а про українські народні страви навіть ходять легенди.

Розвиток туризму сприяє збільшенню валютних надходжень, розвитку промисловості і торгівлі, інфраструктури, інвестицій. Я горда, що живу в Україні, розмовляю українською, люблю свою рідну землю, людей, які тут живуть.

Коли Україна переможе, ми всі будемо довго плакати від радості і від суму, жалю за тими, хто поклав свої життя за свободу, волю, мирне небо. Всі свої сили я прикладу для відбудови і розвитку України, адже тут жити нам, нашим дітям і внукам. Вірю в нашу країну, в наш народ, ми – найкращі, і заслуговуємо на найкраще життя у вільній, незалежній, процвітаючій Україні.