Вербицька Валерія, учениця 10 класу Люботинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Люботинської міської ради Харківської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Луньова Ірина Євгенівна

Моя Україна майбутнього

На мою думку, одне з найважливіших понять в сучасному світі - це мир. А особливо в Україні . Мир для мене сьогодні означає стабільність, спокій, впевненість у майбутньому, волю, можливість жити без страху і насильства. Мир - основа для подальшого розвитку нашого суспільства, довіри між людьми, та впевненому існуванні в нашій вільній і незалежній країні.

Як я бачу Україну майбутнього? Уявлення про майбутню Україну, в першу чергу, залежить від сподівань, мрій та ідей людей, які прагнуть бачити свою країну квітучою, сильною та успішною в багатьох світових галузях.

Ну і звичайно, Україна майбутнього - це країна з єдністю всіх своїх громадян, де кожен має рівні можливості для освіти, праці та розвитку. Це суспільство, в якому кожен поважає права й свободу інших, де корупція і безправ'я не мають місця.

Я вважаю, що майбутнє нашої Батьківщини залежить від нас самих. Тільки ми зможемо зробити таку Україну, яку ми хочемо.

Я б дуже хотіла, щоб нарешті почали цінувати працю українських людей, а саме підвищився рівень життя. Я вважаю, що праця кожної людини має оплачуватися гідно. А також має бути якісна освіта, медицина, продовольча галузь, інфраструктура тощо. Пенсії мають відповідати цінам та реальному прожитковому мінімуму.

В успішній Україні немає місця корупції та жахливим умовам життя. Щоб ми жили в країні своєї мрії, то ми повинні для цього робити свій власний внесок, а не просто про це казати.

Для того, щоб Україна перемогла і досягла такого майбутнього, яке в мріях кожного, я робитиму свій внесок. По-перше, я буду освіченим громадянином своєї держави, відповідально та цілеспрямовано зроблю справою свого життя ту професію, яка буде мені до душі, таким чином, я зможу на всі сто відсотків принести своєю діяльністю користь для нашої країни.

Відповідальність за свої дії та вчинки є ключовим аспектом будь-якого прогресу. Я буду активним громадянином, аби здійснити певні зміни у суспільстві.

Крім того, я прагну бути справедливою і чесною, як особисто, так і у своїх взаєминах з оточенням. Цінності, на яких будується українське суспільство, зображується в моральних нормах та етичних принципах, які я планую дотримуватися. Це мій внесок у створення культури, миру і злагоди.

Щоб не було анархії в нашій країні, варто поважати та прислуховуватися до думки громадян.

Коли Україна переможе, я буду продовжувати робити все можливе для підтримки й розвитку  держави. Я хочу бачити Україну, де ми спільно зробимо крок уперед і зростемо, як нація. Це вимагатиме зусиль і відданості від кожної людини, але результат вартий зусиль.

Я вірю в майбутнє, де Україна буде демократичною, квітучою та тією країною, яка з кожним роком ставатиме більш прогресивною в усіх соціальних галузях.

Ми повинні створити нову історію після війни, щоб в підручниках було написано не про війни та пригнічення нашої Батьківщини й культури. А про те, як наш народ мужньо витримав всі ті страшні речі які відбулися, і змогли відбудувати країну з чудовою економікою, інфраструктурою, багатою історією, а також не забули зберегти  код нації.

Таким чином, мир є важливим поняттям для мене сьогодні. А Україна майбутнього - це країна з морально-етичними цінностями, де громадяни активно допомагають у будівництві вільної держави.

Я готова робити свій внесок у створення саме такої України та працювати над цим разом з іншими українцями. Я сподіваюсь, що війна закінчиться найближчим часом і наші люди почнуть будувати ту саму Україну, про яку ми всі мріємо: мирну, вільну, сильну, сучасну, з людьми, які будуть зберігати найкраще, що є в нас та нашій країні. Зараз ми маємо бути вдячні нашим захисникам та людям, які наближають нас до перемоги!