Калюга Іван, 9 клас
Петриківський ліцей, Дніпропетровська обл., Дніпровський район
Вчитель, що надихнув на написання есе: Діденко Юлія Сергіївна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна майбутнього… я довго думав над тим, якою бачу свою країну. Багато думок, ідей, які хотілось би втілити в реальність, змінити, або покращити нашу державу в майбутньому, тому вирішив поділити свої думки на основні галузі розвитку України.

Одним із головних пріоритетів є розвиток освіти. Український народ завжди славився своїми знаннями, високим інтелектом та гостротою розуму, тепер вони стали ще більшою силою у нашому суспільстві. Всі діти мають отримати якісну освіту, яка допоможе їм зрозуміти світ та знайти своє місце в ньому. Саме знайшовши та використавши свій талант, кожна дитина зможе принести користь не лише собі, а й своїй державі. У нашій країні майбутнього повинна бути безкоштовна, доступна та високоякісна освіта, яка наповнена сучасними, цікавими і розвиваючими технологіями.

Також у моєму баченні України майбутнього, велика увага приділяється розвитку спорту та здорового способу життя. Спорт є не лише засобом збереження фізичного здоров'я, а й засобом формування характеру, дисципліни та командного духу. Збільшення кількості спортивних шкіл, гуртків, організація цікавих заходів, підтримка талановитих спортсменів та заохочення займатись спортом кожного будуть сприяти зміцненню сили духу майбутніх українців.

Усвідомлення того, що ти українець, який поважає не лише свою, а і світову культуру, відіграє важливу роль у розвитку нашої країни. Ми повинні пишатися нашою історією та героями і водночас бути відкритими до взаєморозуміння з іншими народами. Історія України має багатьох талановитих митців, письменників та артистів, які заслуговують на визнання та підтримку всього світу. Сьогодення доповнило цей перелік незламними духом та тілом українськими захисниками. Культура України майбутнього буде наповнена багатогранною історією та сучасністю.

Та найважливіше, що Україна в майбутньому - це вільна та незалежна країна справедливості та рівних можливостей для всіх своїх громадян. Держава має гарантувати своїм громадянам стабільність, безпеку та можливість для самореалізації. Це місце, де права кожного громадянина поважають та захищають, незалежно від їхнього статусу, релігії чи національності.

Після беззаперечної перемоги України в повномасштабній війні, я буду щиро прагнути використати свою працю, силу та здібності для розвитку всіх перелічених галузей української держави, мрію бачити свою країну в списку лідерів високорозвинених держав світу.

Моя країна майбутнього - це наповнене радістю життя всіх її громадян. Всі ми разом та кожен з нас може додати свій важливий внесок, котрий зробить нашу країну кращою. Це мрія, яка поступово стане реальністю.