Матвіїв Оксана, учениця групи 1-ТМЛ-22 Червоноградського гірничо – економічного фахового коледжу

Вчитель, що надихнув на написання есе - Беркита Олена Миколаївна

"Чому бути українкою – це моя суперсила"

Україна – це країна з великою історією, непохитною незалежністю та великими досягненнями. Це та територія, на якій поєднуються чарівні та неперевершені кримські і карпатські гори, неосяжні долини, річки та озера. Особисто я пишаюся тим, що я українка бо, бути українкою – це мати зв’язок з багатовіковим народом. Україна відома своєю багатою історією, яка налічує дуже багато різних подій, які вплинули на формування нашої нації.

Вивчаючи історію України, я розумію, як важко далася моєму народові незалежність, і за яку він бореться до цих пір. По-друге, належачи до цього народу я можу відчути себе частиною художніх творів, музики та культурних звичаїв.

Україна – це країна, де представлено велике і багате культурне різноманіття. У нас є неперевершені письменники, музиканти, художники та спортсмени що прославили нашу країну на весь світ Наша музика, поезія та живопис прославляють нашу природу та любов до батьківщини.

Я думаю, що серед всіх народів - український найбільше любить свою батьківщину. Наприклад мелодія «Щедрик», яку написав український композитор Микола Леонтович, і яка підкорила весь світ, особисто мене пробирає до мурашок. А це тільки одна мелодія, а як багато є інших.

Я дуже пишаюсь, що живу в країні, де так багато талановитих людей, які надихають на великі досягнення задля своєї неньки України .Чим відрізняється український дух від інших народів? Українська нація відрізняється своєю могутністю і незламністю. Ми завжди готові зібратися разом, об’єднатися і захищати свою країну, що ми і доказали після повномасштабного вторгнення. Всі думали, що український народ здасться, але ми доказали що ми сильні. І не забуваємо революцію в 2013-2014 роках, коли народ також об’єднався під тиском і насиллям.

«Ми готові боронити та просувати нашу країну незважаючи ні на що»

Також, ми завжди відрізнялися національною гордістю, нашим патріотизмом і любов’ю до рідного краю. Цю гордість можна чітко побачити в творах наших поетів, те, як сильно вони любили свою країну.

І навіть, коли їх увязнювали, або відсилали на Сибір, вони продовжували писати про Україну і про те як сильно за нею сумують. По-третє, духовна сила українського народу полягає у вірі. Українці завжди вірили та вірять, надіялися та надіються на ліпше майбутнє, не звертаючи уваги на всі проблеми, з якими ми стикалися та стикаємось. Хоча ми зазнали багато насилля та різних змін протягом історії, наша незламність лишається незмінною. Навіть зараз під тиском такого сильного супротивника, українці не здаються і лишаються вірні своїй країні.

Наша сила духу робить нашу країну могутньою та унікальною в очах світу. Тому, наша суперсила полягає в нашій вірності своїй країні. Ми готові боронити та просувати нашу країну незважаючи ні на що. Боротися за наші права, справедливість до народу та нашу гідність.

Після перемоги України в цій війні я хочу працювати і розвивати нашу країну, бо я вважаю, що Україна має величне майбутнє попереду. Ось декілька дій які я можу зробити зараз, що допоможуть Україні перемогти: підтримувати нашу економіку купуючи продукти наших виробників. Активно волонтерити наприклад, плести маскувальні сітки і робити окопні свічки, по можливості давати гроші на благодійні проекти, які допомагають тим хто постраждав пів час війни.

Також я думаю важливо пам’ятати, який би невеликий внесок не був він безцінний для нашої країни. Тому я думаю що кожен повинен прикласти зусилля заради перемоги, заради майбутнього твого і мого.

Тому нехай наша суперсила – бути українцем/українкою – надихає нас на стимул розвиватись, творити та сама головне звільнити всі території від окупації та відновити все що було зруйновано окупантами. Я думаю ми можемо стати причиною змін у світі. Тому  бути українцями – це наша суперсила, якою ми маємо пишатися та використовувати для блага України, і надихати весь світ нею.

«Ми готові боронити та просувати нашу країну незважаючи ні на що»