Блажко Світлана, вчитель КЗ "Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

Чому бути українкою - це моя суперсила?

На сході України, в золотих просторах квітучих соняшників і пшеничних полів, розкривається справжнє серце цієї неймовірної країни. Саме тут проживаю я: звичайна українська жіночка, талановита вчителька і просто мама двох українців. Живучи у самому серці нашої держави, я відчуваю таке тепло, від якого йдуть мурашки по шкірі, від якого хочеться кружляти, немов те осіннє листя на вітру, від якого так радісно і сумно водночас.

Бо Україна - це не лише країна на мапі, але і великий дух, що несе історію і майбутнє.

Бути українцем чи українкою - це надзвичайна привілея для мене. Адже у нашої країни багатий культурний спадок, глибока історію і унікальна ідентичність. Серед цієї багатої спадщини кожна українська душа відкриває свою супер силу, від якої ми черпаємо енергію для подолання життєвих викликів, особливо у цей нелегкий час для нас.

Наша історія є джерелом натхнення. Україна була колискою великих держав і вистояла під час численних випробувань. Наші предки воювали за незалежність, прагнули свободи та гідності. Це є яскравим прикладом сміливості і стійкості. Ми бачимо, як наші герої борються за незалежність і незламність, і це надихає нас робити те ж саме у своєму житті.

А українська культура вражає усіх своєю різноманітністю і глибиною. Наша мелодійна мова, пронизлива музика, мальовничий живопис, неймовірні танці і найсмачніша кулінарія є виразом нашої національної неповторності. Бути українцем чи українкою означає бути частиною цього неперевершеного світу. А ще наша гостинність і єдність - це наша супер міць. Український дух саме побудований на традиціях гостинності та взаємодопомоги.

Ми завжди вітаємо гостей з відкритим серцем і відкритими обіймами. Ми об'єднуємося в складних ситуаціях, допомагаючи один одному подолати труднощі. Ця солідарність робить нас сильними, і ми завжди горді один одним.

Українці та українки також відомі своєю винахідливістю і завзяттям. Незважаючи на обмеження та виклики, ми завжди шукаємо нові шляхи до розвитку і вдосконалення. Ця властивість робить нас сильними в будь-якій галузі, додає нам потужності, відваги та патріотизму і додає бажання рости і розвиватися. Щодо того, що я роблю заради Перемоги, я завжди прагну бути активним учасником нашого суспільства.

Я голосую на виборах, долучаюся до громадських ініціатив, підтримую благодійність та працюю над саморозвитком, постійно удосконалюю свої навички, навчаю та виховую дітей своїм власним прикладом, роблю великий внесок у формування свідомих громадян та патріотів майбутнього.

А ще я організовую та проводжу різноманітні заходи патріотичного спрямування, а також розповідаю учням про поточні події в країні. Це допоможе моїм вихованцям розуміти важливість справ та їх вплив на сьогодення. Спонукаю учнів до участі у громадських та благодійних акціях, де вони можуть надавати допомогу потребуючим, вчу ставитися до власних громадянських обов'язків серйозно та відповідально.

Я розмовляю своєю рідною мовою, жертвую кошти на підтримку українських військових та бійців, які захищають країну від агресії. Підтримую українських товаровиробників, сплачую податки, поповнюючи державну казну.

Я вірю, що кожен з нас може внести свій власний внесок у Перемогу України, будучи активним громадянином і патріотом своє держави. І якщо кожен з нас зробить хоч один невеличкий крок своїми благими намірами на зустріч довгоочікуваній Перемозі, то вона неодмінно настане. СЛАВА УКРАЇНІ!!!