Борсук-Бернадин Матвій, учень 8 класу ТНВК "Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого №12"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Пиріг Ольга Ігорівна

Чому бути українцем - це моя суперсила?

Українцем бути важко, бо ці люди безстрашні і сильні фізично і морально. Цим людям однаково на всі перешкоди у їхньому житті, бо українці мають сталевий дух. Український народ протягом усього свого існування бореться за хороше майбутнє, і ще до сьогоднішнього дня не відступив ні на крок назад від своєї мети.

На мою думку, українцями можуть бути тільки незламні духом люди, бо тільки таким людям достається суперсила. І лише такі люди використають цю суперсилу в хороше русло, і допоможуть у побудові світу, починаючи з України.

Бути українцем- це дуже велике досягнення у моєму житті. В моєї країни багата історія, культура, література і взагалом це багата нація, тому я пишаюся тим, що я українець. На українській землі проживають люди зі сталевим духом, які нізащо один одного не кинуть в біді. В цій країні живуть люди, які за своїх рідних стануть горою, і не посунуться ні на крок.

Мій народ ніколи нічого не боявся, і безперервно боровся за свою свободу, і ніколи не відступав назад.

Український народ має найсильнішу зброю зараз і коли небудь в історії її існування - це незламний дух, який допомагає у боротьбі зі злом, яке переживала, і зараз переживає Україна. Але сталевий дух не легко отримати. Для цього потрібно мати віру в Господа Бога і віру в щасливе майбутнє. Але є люди, які самі наштовхують інших людей на боротьбу зі злом, і надають віру людям.

Такі, як Ліна Костенко, Тарас Шевченко і багато українських письменників не дивлячись на скрутне становище України, створювали і писали твори, які піднімали дух українського народу. Це були сильні духом люди, які мали віру на світле майбутнє України, і робили все для того, щоб його здійснити. Вони є супергероями.

Так само, як і письменники, задля перемоги я маю робити багато різних речей, які б допомагали наблизити перемогу. Може і не писавши твори, які піднімали би дух українців під час війни, але я би робив багато чого іншого. Наприклад, займався б благодійністю, працював би волонтером, збирав кошти на ЗСУ, взагалом допомагав би країні у скрутний для неї час.

Якщо кожен із нас буде хоча б щось робити, ми зможемо дуже легко наблизити перемогу.

Ось чому, на мою думку, бути українцем - це моя суперсила.