Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Петрівна Лещенко

«Ми місяць сиділи у підвалах під обстрілами»

переглядів: 102

Я була вдома у Сєвєродонецьку, коли почалася війна. Мій чоловік хворів. Обстріли почалися. Вранці 7 березня чоловік помер, за два дні його похоронили. Не на кладовищі, бо воно було закрите, і нас туди не пускали. Сказали, що це останній раз риють яму окремо, а потім будуть загальну яму копати і там хоронити. 

Були обстріли, ми місяць в підвалах сиділи. Не думали виїжджати, але потім дочка з сім’єю виїжджала і мене забрала. Не хотілось хтозна куди їхати. Просто усі їхали в Дніпро - і ми поїхали. Я взагалі не хотіла їхати, але довелося. 

Ми взагалі не думали, що таке у нас буде - у 2014 році все по-іншому сталося. Квартира у нас не згоріла, але стіни зруйновані і дверей немає. Ми не знаємо, чи вибило від вибуху, чи мародери, і вікна вилетіли. 

Ми сім’єю всі разом в Кривому Розі: правда, внучка на квартирі живе, а ми в гуртожитку. У внучки була кішечка, вона забрала її з собою. 

Мені вже багацько років, за дітей та внуків страшно. В мене внучка була дуже налякана, плакала. Дуже прикро, що ні за що така війна. Будемо сподіватися, що скоро буде мир!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Сєвєродонецьк 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій