Абрамович Ольга, 8 клас
Малостидинський ліцей
Вчитель, що надихнув на написання есе: Корнійчук Віта миколаївна

Моя Україна майбутнього

Україна, мир, майбутнє. Здається, що це прості слова, але ж ні! Слово «Україна» складається із семи літер. Це число щасливе, загадкове. Є сім чудес світу, сім нот, сім кольорів веселки, семиденні фази місяця. Це число присвячене Богові. І цікаве слово «мир». Воно зовсім маленьке. Зате миру хочуть на всій планеті Земля. Слово означає стан спокою і гармонії, згоду вирішувати конфлікти без насилля. І нарешті слово «майбутнє» таке омріяне і бажане. Кожна людина в реальному часі хоче забігти наперед і подивитися на своє життя в іншому відрізку часу. Так і мені хочеться подивитися на свою Україну майбутнього.

Україна – це моя Батьківщина. Я тут народилася і живу. Саме в Україні мені все рідне і близьке, небайдуже. Люблю свою мову, страви, традиції, звичаї, людей. Ненавиджу війну, яка прийшла на мою землю. Вона принесла смерть, кров, сльози, холод, голод, руйнування. Зараз дуже мені хотілося, щоб запанував мир в моїй славній Україні. Так мрію про те, щоб прокинутися вранці і прозвучало: «Сьогодні закінчилася війна». І тут починається щасливе майбутнє. А яка буде моя Україна майбутнього?

По-перше, будемо відбудовувати свої міста, села і селища. Вони засяють новими будинками, школами, дитячими садками. Кинуть рукави асфальтовані дороги, затріпочуть листям парки і сквери, защебече дітвора на вулиці, задріботять дорослі, поспішаючи на роботу.

По-друге, відродяться села. Зараз молодь старається виїхати звідти, бо немає роботи, культурних центрів, медицина на низькому рівні. У майбутньому в невеликих населених пунктах буде обов’язково школа, гуртки, бібліотека, пошта, магазин. Лікар буде жити в селі. Фахівцю будуть надавати житло, якщо буде працювати в селі.

По-третє, зникнуть електронні підручники в школах. Будуть учні навчатися не дистанційно. Кабінети обладнані усім необхідним для навчального процесу.

Я впевнена в тому, що майбутнє залежить від людей, які живуть на цій землі. Саме вони є творцями майбутнього. Нове покоління людей має побудувати краще життя. Саме для своїх нащадків створюють комфортні умови. Народ, який подолав труднощі, обов’язково має жити краще. У нас є багато культурних і духовних надбань, які треба цінувати і відроджувати.

У майбутньому хочу стати вчителем. Мені дуже хочеться зробити внесок у розвиток України. Обов’язково буду прекрасною вчителькою, яка буде нести знання для дітей. Не просто знання, а буду сіяти зерна доброти, милосердя, чесності, мужності, патріотизму. Згодом посіяне проросте щедрою нивою для держави.