Онисько Мар'яна

8 клас, ЗЗСО "Кретівська гімназія ім. П.Сороки"

Вчителька, що надихнула на написання – Сав'як Оксана Василівна

Моя Україна майбутнього

Мир – це те, що завжди залишається актуальним. Для мене Мир – це тоді , коли відсутні війни, ніхто не конфліктує, усі живуть у спокою та у безпеці. Мир – це повага до людей, це можливість людина мати право на власну думку (власний вибір), це - можливість навчатися, працювати, говорити мовою, якою ми хочемо, без страху, загрози для життя… Наша Україна впродовж всієї історії воювала за незалежність, але ,навіть програючи, не падала духом. Мир дуже важливий і потрібний Україні. Мир – це те, що потрібно кожній людині, кожній країні. Мир – це коли немає конфліктів. Навіть, якщо є конфлікт, то вирішення його відбувається без зброї, без вбивств. Зараз між Україною і Росією триває війна, і

країна загарбників вирішує конфлікт так, що страждає мирне поселення: вони вбивають усіх, хто потрапляє на їхньому шляху, запускають ракети на мирні міста.

Страждають усі , у кожного українця одне бажання – щоб закінчилася війна . Мир – це найпотрібніше для кожного. Я хочу, щоб на нашій землі якнайскоріше настав Мир, адже війна – це дуже погано і небезпечно для життя усіх.

Майбутнє України я бачу яскравим та наповнене можливостями. Україна – незалежна країна, яка рухається тільки вперед до європейського майбутнього. Україна буде процвітаючою, розвинутою державою з чудовою власною інфраструктурою. Будуть нові робочі місця та високий життєвий рівень громадян. Україна продовжить зміцнювати свої відносини з європейськими та американськими державами, вони спільно розв’язуватимуть проблеми. Зараз на Україні йде війна і майже усі країни допомагають їй, під час війни ми ще більше зблизилися із нашими сусідами. Під час війни багато людей перейшли на українську мову, я думаю, що в майбутньому усі будуть говорити мовою своєї Батьківщини, і ніхто не буде говорити мовою російських нападників, будуть дотримуватися усіх звичаїв і традицій України.

Сподіваюсь, що у майбутньому українці будуть мати ще більше можливостей навчатися, відкривати та демонструвати свої таланти.

У майбутньому, Україна – це країна, де буде покарана корупція, будуть захищені усі права кожної людини, все буде справедливо. Наша країна буде завжди впевнено йти вперед, будуючи майбутнє для свого народу, і ні перед чим не зупиняючись. У майбутній моїй Україні завжди буде мир , ми ні з ким не будемо воювати. Але ми завжди маємо пам’ятати цю страшну війну. Щоб наші діти не побачили її знову на нашій рідній землі.

Коли Україна переможе, я голосно закричу: СЛАВА УКРАЇНІ! Після перемоги ми почнемо відбудовувати нашу неньку. Коли закінчиться війна, я дуже сильно хочу поїхати у нашу столицю – Київ, а також подорожувати по Україні, відкрити для себе нові місця, адже під час цих страшних подій ми зрозуміли, яка наша країна велика і цікава. Мені здається, що після перемоги ми усі повинні об’єднатися і знову створювати свою нову країну – вільну і незалежну.