На початку 2024 року від серцевого нападу помер молодший брат Марії Бурмаки. Святослав Бурмака боронив Україну, був поранений, контужений і проходив лікування у військовому шпиталі. Через півроку після страшної звістки співачка розповіла, як переживає втрату рідної людини через війну.

"Я не прийняла, не можу це прийняти, - зізналася артистка в інтерв'ю Олексію Суханову. - Мій брат був мій найкращий друг. У нас різниця у віці 10 років, я старша за нього, і я пам'ятаю, як він народився, як він ріс, як він мої ляльки подарував своїй подружці у 4 роки". За словами співачки, Святослав добровольцем пішов на фронт одразу після початку повномасштабного вторгнення. На той момент його дружина чекала на дитину. Для Марії Бурмаки смерть брата-військового - непоправна втрата.

"Коли кажуть: герої не вмирають, то ти... коли ти натикаєшся думкою, і всі мої друзі це бачать, коли ми десь їдемо, я кажу: "От ми тут зі Славою були". Життя не буде ніколи таким, як було, тому що він міг завжди мені допомогти, і я йому допомагала", - розповіла вона.

Артистка зізналася, що написала пісню-присвяту Святославу під назвою "Братику", проте виконати її зараз не зможе. Але має надію, що колись заспіває композицію зі щемними рядками про рідну людину.

"Я не хочу плакати, це в пісні теж є, бо треба розуміти, що ось так. Хоча боляче нестерпно".